Работодателите обещаха да изплатят заплатите им, вероятно със закъснение Карантината в

...
Работодателите обещаха да изплатят заплатите им, вероятно със закъснение
Карантината в
Коментари Харесай

Гранд хотел Банско изхвърли служителите си на улицата


Работодателите дадоха обещание да изплатят заплатите им, евентуално със забавяне

Карантината в Банско сътвори ред неприятности, само че тук-там отвори и сериозна бездна сред работодатели и личен състав. Сезонните служащи в "Гранд хотел Банско " се оплакват, че сега, в който е оповестено, че в града ще бъде наложена цялостна карантина, те са уволнени на мига. При това без да им бъде платено и без да им бъде даден късмет да пренощуват в хотела. Персоналът се е озовал на улицата и 14 дни живели в ограничения и бедност.

С неочакваното затваряне на Банско и налагането на цялостна карантина за града, идва и шока за чиновниците на един от хотелите. Ненадейно, до момента в който обслужвали кухните, лоби бара и заведенията за хранене на хотела, те са извикани от мениджърите. И схващат, че са уволнени - на момента. Част от служащите намерихме в Банско, с други беседваме посредством обществените мрежи, тъй като са под карантина. „ В 19 часа, безусловно ни събраха в лоби бара и ни споделиха всеки да се избавя. Изгониха ни, в смисъл безусловно ни изгониха като котенца навънка и никой не го интересуваше “, сподели един от ощетените чиновници.

„ Обявиха изключителното състояние в Банско, с блокадата и ни споделиха, че хотелът затваря и би трябвало да се оправиме сами, който накъдето е, и да се изнасяме от хотела. Вечерта нито ни дадоха пари, нито ни споделиха дали ще си получим възнагражденията, просто извънредно отношение беше “, изясни Иван Атанасов.

„ Всеки се спасяваше както може, просто споделиха ни, изгониха ни като кучета, с извинение”, показа Вангел Савов.

На улицата в първите часове на карантината служащите са дружно, само че след това всеки пробва самичък да се измъкне от сложното състояние. „ Самата нощ в 12 и нещо момчето потегли да мине през барикадата, не го пуснаха, различен сътрудник спа три дни в колата, отново не го пуснаха, имаше хора, които се пробваха да минат преди бариерата, по черен път, също кучета ги нападнаха, не можаха, и тези хора безусловно останаха на пътя “, добави чиновник на комплекса.

„ Най-малко можеше най-малко да не ни гонят незабавно оттова или да ни дадат някакви пари да се приберем на другия ден или нещо такова, нали в този момент разбирам, че е изключително състояние, че те не са го очаквали, то и ние не сме го очаквали, обаче не може напряко да ни изгониш на улицата, да не ни дадеш пари”, добави Иван Атанасов.

През всичките 14 дни, личният състав, който е от Варна, Шумен, Габрово, София, Търново, Търговище, Враца, живее по квартири. Помага им основната готвачка в хотела. Тя е локален гражданин.
Сега, разпръснати из цяла България, чиновниците се надяват да си получат парите. Но до момента обещанията да не се съблюдават.” Казват - неразрешено ни е да даваме пари, ще ви дадем пари на 25 март, от този момент до момента единственото нещо, което ни споделят е нямаме информация, не знаем по кое време ще дадем пари. Бяхме с една дума унижавани”, разяснява Иван Атанасов.

От управлението на хотела не пожелаха да застанат пред нашата камера. Те настояват, че никой не е оставен на улицата. На всички хора било подсигурено място за спане от хотела, всички били получавали и храна. Оттам споделиха пред NOVA, че ще изплатят заплатите, само че евентуално с известно забавяне. Обяснението им- поради тежката моментна рецесия, с цел да изплатят възнагражденията на чиновниците евентуално ще се наложи да теглят заем.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР