Работодателите не трябва те да се натоварват с нито един

...
Работодателите не трябва те да се натоварват с нито един
Коментари Харесай

БТПП приветства идеята за неплатен първи ден от болничните

Работодателите не би трябвало те да се натоварват с нито един ден болнични. Това е кардиналното мнение на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) във връзка оповестеното през вчерашния ден предложение за неизплащането на първия ден от болничните.

Те припомнят, че към момента са настоящи другите разновидности, които са предложили, а точно последователното понижаване на разноските на работодателите и прехвърлянето им напълно към бюджета на ДОО.
 И работодателите желаят среща с Борисов за първия ден на болничните
И работодателите желаят среща с Борисов за първия ден на болничните

Ако страната желае да помогне пенсионерите, това да не е с пенсиите, желаят от АИКБ

Според тях неизплащането на първия ден от болничните е значима мярка за усъвършенстването на цялостната активност по отношение на тези разновидности, защото контролните органи срещали " явни усложнения " за справяне с казуса.

От БТПП акцентират, че това е позната и работеща процедура и в други страни . Те са на мнение, че наложително една година след въвеждането на мярката би трябвало да се направи оценка на въздействието.
 Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща
Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща

Менда Стоянова и Юлиан Ангелов се изказали неподготвени съгласно Горанов

В умозаключение от БТПП показват, че съгласно тях най-добре би било да се изостави практиката болничните да се заплащат от работодателя , тъй като той е направил нужните вноски.

Относно увеличението на минималната пенсия от Българската търговско-промишлена палата поучават да се подхожда деликатно.

Според тях на първо време би трябвало да се обезпечат средства, тъй като броят на лицата, на които би трябвало да се усили пенсията, е голям. Освен това е належащо да се обърне внимание във връзка с приближаването на разликата сред действителните пенсии за трудов стаж и възраст и тези пенсии, които се изплащат, без да са направени нужните осигурителни вноски през годините. От БТПП се притесняват, че по този метод се дестимулира пенсионното обезпечаване на жителите, и най-много на тези, които се самоосигуряват.
 Няма 100% правдивост за болничните, безапелационна Менда Стоянова
Няма 100% правдивост за болничните, безапелационна Менда Стоянова

Предстои да се сформират текстовете с изключения

Според тях е извънредно време да се премине от допълнение на бюджета на Национален осигурителен институт от хазната към вноски от страна работещите и работодателя и в обществената сфера и акцентират, че моментът за въвеждането им дружно с увеличението на заплатите е подобаващ.

Припомняме, мярката за неизплащане на първия ден болничен беше показана през вчерашния ден след среща сред ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.

Малко по-рано през днешния ден от думите на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че се мисли за изключения, като да вземем за пример за майките на деца и болнични в резултат на трудови злополуки. Тя разяснява концепцията с думите: " Няма 100% правдивост ".

От Движение за права и свободи бяха безапелационни, че не поддържат обявеното през вчерашния ден предложение, защото съгласно тях това е прикрито нарастване на осигурителната вноска.
 За болно дете и трудова акцидент се заплаща и първия ден от болничните
За болно дете и трудова акцидент се заплаща и първия ден от болничните

Държавата подкрепя бедните пенсионери, само че под изискване

От своя страна синдикатите също остро нападнаха концепцията и предизвестиха, че в случай че тя бъде призната, те ще поведат хората на митинг.

Заради рецензиите към концепцията първият ден от болничните да не се заплаща, Обединените патриоти отхвърлиха те да са нейни създатели и подчертаха, че това било концепция на ГЕРБ и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов. Той обаче отхвърли изказванията и съобщи, че по този начин и не е ясно кой е предложил първият ден от болничния да е за сметка на болния.
 Минималната пенсия става 250 лева от 1 юли 2020 година
Минималната пенсия става 250 лева от 1 юли 2020 година

Първият ден болничен няма да се плаща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР