Работодателите могат да подават проекти по Националната програма за заетост

...
Работодателите могат да подават проекти по Националната програма за заетост
Коментари Харесай

Работодатели ще получават до 10 000 лв. за приспособено работно място за хора с увреждания

Работодателите могат да подават планове по Националната стратегия за претовареност на хората с увреждания до 13 август. Предложенията се подават в Агенцията за хората с увреждания, оповестиха от общественото министерство.

По програмата се отпускат до 10 000 лева за финансиране на планове за обезпечаване на достъп до настоящи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст. Финансират се и действия за пригаждане на нови и съществуващи работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст. За всяко приспособено работно място работодателите могат да получат до 10 000 лева

Получилите финансиране трябва да запазят заетостта на наетите хора за не по-малко от 36 месеца след сключването на контракт за даване на средствата.

По програмата ще се отпускат средства и за подготовка и преквалификация, както и за образование за професионално и служебно развиване на хора с увреждания. За тази цел работодателите ще могат да получат до 200 лева за един служащ.

Общият бюджет на програмата за 2019 година е 4,4 млн. лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР