Работодателите и синдикатите от март месец искахме актуализация на бюджет

...
Работодателите и синдикатите от март месец искахме актуализация на бюджет
Коментари Харесай

Пламен Димитров: От март месец искаме актуализация на бюджета

" Работодателите и синдикатите от март месец искахме актуализация на бюджет 2021, виждайки, че в действителност доста от ти значими разноски не са планувани в настоящия бюджет ", сподели Пламен Димитров, президент на КНСБ в " Още от деня ".

Около 400 милиона са планувани за ограниченията за поддръжка на бизнеса и заетостта (60:40). към 340 млн. са планувани за поддръжка на опазването на здравето и работещите на първа линия. За пенсии са отделени 400 млн., а за обществени разноски - още 100 млн. лв..

" Няма в допълнение пари за публичния превоз, който и през предходната година, и през тази година не беше подкрепят целево. 82 млн. сме сметнали ние и желаеме финансовият министър да добави в допълнение в разноските за бюджета, с цел да се поддържа публичния превоз. На второ място, пътностроителните компании, които са си свършили работата, не са си получавали задатъци от стотици милиони лв., като " Автомагистрали - Черно море. Там в допълнение трябват 36 милиона ", съобщи Димитров.

По думите му останалите 160 милиона са предмет на диалог сред синдикати, работодатели и Министерството на стопанската система и общественото министерство по какъв начин най-добре да бъдат насочени към бизнеса. Ресурсът е разполагаем, в случай че бюджетът е обновен.

Според Димитров рецесията с тока не е била овладяна от ВЕЦ-овете

" Ако не беше Топлоелектрическа централа Марица изток 2 ", която да мине от два на 6 блока, нямаше да може да падне цената от 400 лева на 200 за няколко дни ", сподели той.

КНСБ още от 2 години желаят проект за развиване на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ". Плановете за преход още не са създадени, най-вероятно ще бъдат подготвени през 2022 година По думите му политическата бъркотия не е ясно кой какво прави. Комисията по енергетика е извикала съветник, който да изясни какво се случва по районите, както и министър Живков, който би трябвало да даде изясненост за бъдещето на централата.

" Имаме маса оферти, които са направени през последните две години ", съобщи той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР