Работодателите и синдикати на спешна среща в енергетиката заради високите

...
Работодателите и синдикати на спешна среща в енергетиката заради високите
Коментари Харесай

Спешна среща между работодателите и енергийния министър заради цените на тока и газа


Работодателите и синдикати на незабавна среща в енергетиката поради високите цени на тока и природния газ. Тя идва единствено ден, откакто работодателите оповестиха, че излизат на митинг, а президентът съобщи, че бизнесът работи в неопределеност, защото регулаторът още не е решил за цената на горивото.

Работодателите упорстват за подкрепяне от страната, удължение на обезщетенията и преодоляване на инфлацията.

„ Да продължат обезщетенията за свръхвисоките цени на електрическата енергия при параметрите, които посочихме и на срещата при премиера, Нинова и Василев. Това са долния предел на подкрепяне цената на енергийния микс, избрана от КЕВР, 75% над това до достигнатата средномесечна цена на Българска самостоятелна енергийна борса на сегмента ден напред да бъде за сметка на свръхвисоките облаги на производителите на електрическа енергия “, съобщи Добри Митев от Българска стопанска камара.

„ Всякакви ограничения, които в края на краищата ще стигат до бюджета би трябвало да бъдат добре уравновесени и да знаем по какъв начин ще бъдат финансирани “, съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

Днес би трябвало да стане явен и резултатът от инспекцията на „ Булгаргаз “, поради която регулаторът отсрочи цените на газа за май.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР