Работодателите да могат да дават до 2 дни допълнителен платен

...
Работодателите да могат да дават до 2 дни допълнителен платен
Коментари Харесай

Предлагат непушачите да ползват повече дни платен отпуск

 Работодателите да могат да дават до 2 дни спомагателен заплатен отпуск на чиновниците си, които не пушат. Такава законодателна смяна стартира депутатът от ВМРО Александър Сиди.

С внасянето на допълнението в Кодекса на труда ще бъде даден бонус на тези, които са избрали да живеят здравословно, а тези, които пушат, ще бъдат насърчени да си вредят по-малко на здравето, изясни воеводата.

" Така допълваме тази тотална възбрана за пушене. Служителите излизат отвън работните пространства и получават една нерегламентирана отмора сред 10-15 мин. на всеки час-два. А по този метод се слагат в дискриминационни условия другите чиновници непушачи. И аз съм пушач, и аз също го върша “, призна Александър Сиди пред " Дарик ".

Според него работодателите имали и достатъчно механизми да наблюдават дали някой в действителност е пушач или не е и даде образец със системите за достъп с карти, които се употребяват в множеството офиси. Сиди изясни и че пушачи, които не пушат на работното място въобще, също биха влезнали в тази догадка и ще имат опция да получат два спомагателни дни отмора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР