Работодателите да имунизират служителите си срещу грип, за да се

...
Работодателите да имунизират служителите си срещу грип, за да се
Коментари Харесай

Работодателите да ваксинират служителите си срещу грип, призовават инфекционисти

Работодателите да ваксинират чиновниците си против грип, с цел да се понижат размерите на възможната грипна зараза. За това приканиха в Русе експерти по инфекциозни заболявания по време на годишната си конференция. В България по-малко от 30 на 100 от хората си слагат противогрипни ваксини, до момента в който в другите европейски страни процентът надвишава 80.

Русе

Тази есен към момента няма регистриран случай на грип в България. Очакваният вирус е Мичиган. За да се предпазим от него или най-малко да няма съществени затруднения, инфекционистите предлагат всеки българин, който няма противопоказания, да се имунизира.
проф. Татяна Червенякова – ръководител на Българското сдружение по инфекциозни заболявания
„ Работодателят би трябвало да имат грижата за своите работещи, тъй като в случай че ние, в цялата страна, в случай че нямаме ваксинално покритие 60-70%, ние няма по какъв начин да се справиме с това разпространяване на тази зараза. “
Грипната ваксина е изключително целесъобразна за децата и възрастните над 65 години, тъй като при тях затрудненията в резултат на болестта може да са доста по-сериозни. Въпреки лекарските рекомендации русенци не се разграничават от общата наклонност в страната. Соня Механджиева работи в дружество, което обезпечава ваксина против грип освен за нея, само че и за фамилията и, само че тя е предубедена.
Соня Механджиева
„ Никога не съм си слагала и нямам потребност от нея… Не се разболявам, вземам превантивни мерки… Пия хомеопатични медикаменти и по този метод се защищавам. “
Специалистите предлагат и противовирусни препарати при грип, само че при изискване че се вземат още при първите признаци. Както и в случай че се разболеем, да си почиваме в къщи, а не да вървим на работа и да рискуваме още да усложним болестта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР