Работодатели и синдикати призовават "спешно да се прекрати опасното изкривяване

...
Работодатели и синдикати призовават "спешно да се прекрати опасното изкривяване
Коментари Харесай

Васил Велев за ТЕЦ „Марица изток“ 1 и „Марица изток“ 3 : Само за година ще надплатим 700 млн. лв.

Работодатели и синдикати приканват "спешно да се приключи рисковото деформиране на енергийния пазар, провокирано от непозволена държавна помощ ".

"Дългосрочните контракти за изкупуване на електрическа енергия по преференциални цени от "Ей и Ес - 3С Марица изток 1 " и "Марица изток 3 " би трябвало да бъдат прекъснати преди оповестяването на търг за потенциали ", споделят още организациите.

Бизнесът и синдикатите сложиха още веднъж на дневен ред въпроса с аргумента, че инвестицията към този момент е изплатена. Договорите били и образец за нерегламентирана държавна помощ, неразрешена от Брюксел.

Българските консуматори нямат „ непотребни “ милиони за непозволени облаги, пишат още в намерено писмо работодатели и синдикати. И упорстват - казусът да влезе за разискване в тристранната комисия, осведоми Нова телевизия.

„ Като бизнес и семейства, единствено за една година, ще надплатим над 700 млн. лева Това е една неприемлива държавна помощ. Нашето самообладание се изчерпва, изключително в този момент, когато виждаме, че българските консуматори са ощетени, а промишлеността е с най-високата цена на тока. Най-крайните ограничения към този момент сме ги предприемали през 2015 година

През януари ние бихме подкрепили един апел на нашите членове за протестни дейности пред централите или Министерския съвет”, разяснява Васил Велев - ръководител на УС на АИКБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР