Работното време на зоната е от 9:00 до 19:00 часа,

...
Работното време на зоната е от 9:00 до 19:00 часа,
Коментари Харесай

Вижте колко хиляди автомобила паркират дневно в синята зона на Варна


Работното време на зоната е от 9:00 до 19:00 часа, през уикенда и в празнични дни паркирането е гратис. Таксата за престой е 1 лев на час. Плащането може да бъде посредством sms, мобилно приложение или заплащане в брой в търговски обекти, намиращи се в обсега на зоната. Мобилното приложение – Виртуален паркинг метър, може да бъде изтеглено от уеб страницата на общинското сдружение – www.varnaparking.bg. След регистрация се зарежда виртуален портфейл, който трансферира към страницата на epay.bg, посредством която се вкарва акаунт на клиента или елементи по банкова карта. Операцията е еднократна и методът на заплащане се запаметява автоматизирано. Единствено мобилното приложение дава опция да се заплати и половинчасов престой на цена 50 стотинки. Също по този начин могат да се запаметят на разнообразни коли за бърз достъп. Системата изпраща и предупредително известие 5 минути преди приключване на интервала на паркиране.

Друг метод за възнаграждение е посредством изпращане на известие. Клиентите на българските мобилни оператори изпращат SMS на номер 1352 с текст – номера на автомобила. Съдържанието на SMS би трябвало да възпроизвежда безусловно табелата с регистрационния номер на съответното пътно-превозно средство. Системата приема изписване на кирилица и латиница с оптимално позволен брой 10 признака. Таксуването на паркиране с SMS е за един час. Цената за едно известие е 1 лев плюс цената на SMS към мобилния оператор. Успешно възнаграждение се смята за осъществено, когато клиентът получи назад потвърдително известие. Системата изпраща и увещание 5 минути преди приключване на интервала за паркиране.

Третият метод за възнаграждение е в брой и се прави в търговски обекти, които са маркирани със стикер, на който е изписано на български и британски език " Тук можете да платите краткотрайно паркиране " синя зона ". Цената е също 1 лева на час.

Паркирането в " синята зона “ е позволено до 3 часа. При постигане на оптималния интервал, системата няма да приема и таксува опити за следващи заплащания и клиентът би трябвало да реалокира своя автомобил отвън обсега на зоната.  Нов тричасов престой може да стартира откакто изминат 30 минути от приключване на предходния.

Повече информация на адрес www.varnaparking.bg, тел.: 070 070 352 и Център за административно обслужване на адрес ул. " Александър Рачински “ №29.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР