Работното време на синята зона за платено паркиране в София

...
Работното време на синята зона за платено паркиране в София
Коментари Харесай

Общината ще намалява трафика в София с по-дълги зони за платено паркиране

Работното време на синята зона за платено паркиране в София да бъде удължено с 4 часа в събота, като ще важи до 18 часа, а началото и края на зелената зона да бъде изместено с 30 минути, като ще стартира в 08:30 и ще завършва в 19:30. Това планува предложение на общински съветници, оповестено на уеб страницата на Столичната община за публично разискване.

Според предлагането чиновниците в държавните и общински културни институти - театри, библиотеки, ще разполага с по 3 места за паркиране. До момента с такава привилегия се употребиха единствено депутатите и чиновниците в министерствата.

Вносители на предлагането са съветниците от ГЕРБ Зафир Зарков, Ваня Тагарева и Стефан Марков от групата на Реформаторския блок. Тагарева бе вносител на признатото през предходната седмица предложение за продължение на договорите за 15 автобусни линии с частния транспортьор " Карат-С ".

Според предлагането зелената зона ще стартира и завършва с 30 минути по-късно - от 08:30 до 19:30 в делнични дни. Синята зона в събота ще се удължи с 4 часа, като вместо до бъде до 14 часа се превижда да продължава до 18.

Като претекст за настояването се показва, че в случай че ако синята зона стартира от 08:30 родителите, които " транспортират " децата си до учебно заведение, ще могат да паркират колите си наоколо до образователните заведения без да заплащат. Удължаването на зелената зона до 19:30 в делнични дни пък " фрапантно " би понижило паркирането, което би улеснило жителите да намират паркоместа в регионите на домовете си.

В предлагането за изменение е включено и настояването на кметовете на регионите " Оборище " и " Средец ", за разширение на зелените зони. Кметът на " Средец " Мария Ачкова желае в зелената зона да бъде включен сектора сред булевардите " Цариградско шосе ", " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Михай Еминеску " и улиците " Мизия " и " Хан Омуртаг ". Според нея по този метод платените места за паркиране ще се усилят с към 1200.

Зелената зона в " Лозенец " пък може да се усили с към 3500 места, по думите на кмета Любомир Дреков, в случай че бъде въведена за улиците сред булевардите " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Драган Цанков ", " Джеймс Баучер " и " Черни връх ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР