Работното съвещание на Националния щаб за управление на силите и

...
Работното съвещание на Националния щаб за управление на силите и
Коментари Харесай

Силовите министерства и службите обсъдиха мерки за борба с тероризма

Работното заседание на Националния щаб за ръководство на силите и средствата за противопоставяне на тероризма се организира през днешния ден под председателството на вътрешния министър Валентин Радев. На срещата участваха представители на управлението и на министерствата на защитата, на правораздаването, на опазването на здравето, на превоза, на ДАНС, НСО, Национална разузнавателна служба, Служба " Военна информация ", секретарят на Съвета по сигурността при Министерски съвет.

В рамките на съвещанието бе изработен разбор и оценка на ситуацията, обвързвана с възможна терористична опасност към страната в интервала на Председателството на Съвета на Европейски Съюз от България. Участниците в съвещанието взеха решение да бъде нараснала степента на подготвеност за реагиране като се приведат в деяние характерни ограничения за сигурност за структурите на Министерство на вътрешните работи и МО, а Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерството на здравеопазването и Министерството на земеделието, храните и горите да набележат и подхващат характерни ограничения за подкрепяне превантивната активност на МО и Министерство на вътрешните работи. Решено бе посочените ведомства да извършват дейностите, планувани за съответната степен на реагиране, а контролът по осъществяването им е предоставен на началника на защитата - за МО и на основния секретар – за Министерство на вътрешните работи.

Съгласно Закона за противедействие на тероризма за свикването и решенията на Националния действен щаб са известени ръководителят на Народното събрание, президентът и министър-председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР