Работният пазар в последните 10 години се преобразява ежедневно и

...
Работният пазар в последните 10 години се преобразява ежедневно и
Коментари Харесай

Стартъпите създават 50% от новите професии в икономиката

Работният пазар в последните 10 години се преобразява всекидневно и максимален принос за това имат започващите предприятия. Те основават 50% от новите специалности в стопанската система. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел по време на кръгла маса в Брюксел, отдадена на стартъпите, проведена от Allied for Startups - международна мрежа от над 40 покровителствен организации, фокусирани върху възстановяване на политическата среда за започващи компании.

"През този мандат ще продължа да работя за по-добра среда за развиване на бизнес концепциите на европейските бизнесмени, за улеснението на платформите за групово финансиране да оперират в единния пазар на Европейски Съюз ", съобщи евродепутатът. Тя счита, че с изключение на достъпът до финансиране, различен доста сериозен проблем се оказва намирането, привличането и задържането на фрагменти с нужните умения. Майдел приканва за предприемането на незабавни ограничения за квалифицирането на служащи, с цел да остане Европейският съюз конкурентоспособен в световната стопанска система. По думите й вложенията в хора и умения са най-хубавата политика за дълготраен напредък. Тя е на мнение, че би трябвало да се чуват тези, които работят на терен, защото те знаят какво в политиките действа и оказва помощ, и какво попречва.

Специален посетител на полемиката бе Джон Колисон, един от най-младите стартъп милиардери, който е създател на компанията Stripe, подпомагаща уебсайтовете да поддържат онлайн заплащания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР