„Работният пазар в последните 10 години се преобразява ежедневно и

...
„Работният пазар в последните 10 години се преобразява ежедневно и
Коментари Харесай

Ева Майдел: Стартъпите създават 50% от новите професии в икономиката

„ Работният пазар в последните 10 години се преобразява всекидневно и максимален принос за това имат започващите предприятия. Те основават 50% от новите специалности в стопанската система. През този мандат ще продължа да работя за по-добра среда за развиване на бизнес концепциите на европейските бизнесмени, за улеснението на платформите за групово финансиране да оперират в единния пазар на Европейски Съюз. “

Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел по време на кръгла маса, отдадена на стартъпите, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Събитието се организира в сряда, 16 октомври 2019г, в Брюксел и бе проведено от „ Allied for Startups “ - международна мрежа от над 40 покровителствен организации, фокусирани върху възстановяване на политическата среда за започващи компании.

„ Освен достъпът до финансиране различен доста сериозен проблем се оказва намирането, привличането и задържането на фрагменти с нужните умения. Трябва да предприемем незабавни ограничения за квалифицирането на служащи, с цел да останем конкурентоспособни в световната стопанска система. Инвестициите в хора и умения са най-хубавата политика за дълготраен напредък. “, добави още Ева Майдел. Специален посетител на полемиката бе Джон Колисон, един от най-младите стартъп милиардери, който е създател на компанията Stripe, подпомагаща уебсайтовете да поддържат онлайн заплащания. „ Важно е да чуваме тези, които работят на терен. Те знаят какво в политиките действа и оказва помощ, и какво попречва. “, съобщи българският евродепутат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР