Работниците в завода на Volkswagen успяха да се преборят за

...
Работниците в завода на Volkswagen успяха да се преборят за
Коментари Харесай

Volkswagen вдига заплатите в Словакия след стачка

Работниците в завода на Volkswagen съумяха да се преборят за нарастване на заплатите, откакто стачкуваха в продължение на 6 дни. В митинга са взели участие 70% от общо 12 300 чиновници, които създават Audi Q7, VW Touareg, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga, VW up!, Skoda Citigo и SEAT Mii, оповестява Spektator.

След тежки договаряния с управлението синдикатите са се преборили да бъдат задоволени съвсем всичките им претенции. Пазарлъкът за нарастване на заплатите е почнал от 16% и страните са си стиснали ръцете на 14.2%. В допълнение всеки служащ ще получи еднократна награда в размер на €500.

В момента междинната заплата в братиславския цех на VAG е €1 800, двойно повече, в сравнение с междинната за страната. Словашките служащи обаче считат, че са зле платени, защото сътрудниците им в Германия получават по €4 200.

Спорът закупи и политически нюанс, откакто на страната на стачниците застана министър председателят Роберт Фицо. Той разгласи, че Volkswagen би трябвало да заплаща на словаците толкоз, колкото и на служащите си в Западна Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР