Работниците в сферата на финансовите услуги ще бъдат сред първите,

...
Работниците в сферата на финансовите услуги ще бъдат сред първите,
Коментари Харесай

Роботите първо ще завладеят финансите, а после и цялата икономика

Работниците в областта на финансовите услуги ще бъдат измежду първите, които ще бъдат наранени от растежа на автоматизацията, като дамите ще почувстват резултата по-рано от мъжете, демонстрира изследване на PricewaterhouseCoopers.

Докладът, в който са оценени повече от 200 000 работни места в 29 страни, планува 3 стадия на автоматизация доникъде на 30-те години на 21 век, което в последна сметка ще засегне съвсем една трета от работещите в Обединеното кралство.

Първата вълна - на логаритъма - към този момент е в ход. Тя ще засегне финансови, професионални и механически услуги, осведомителни и информационни действия, свързани с разбор на структурирани данни и елементарни цифрови задания, като кредитно отчитане. Тази вълна ще продължи доникъде на 20-те години на 21 век и ще засегне 2-3% от работните места.

Втората вълна e на разширението и ще има динамично взаимоотношение с технологиите за кариерна поддръжка и взимане на решения. Тя ще включва авиационни дрони, роботи в хранилища и полуавтономни коли. Промяната ще се усети всички промишлени браншове, като още веднъж ще има най-голямо въздействие върху финансовите услуги. Тази вълна ще продължи до края на 20-те години на 21 век и ще засегне 20% от работните места.

Третата вълна е на автономията. Тогава изкуственият разсъдък ще проучва данните от голям брой източници, ще взема решения и ще прави физически дейности с малко или никакво човешко присъединяване. Промяната ще се усети в превоза, производството и търговията на дребно. Тази вълна ще продължи доникъде на 30-те години на 21 век и ще засегне 30% от работните места.

 Жените ще бъдат по-засегнати от мъжете
Източник:

Жените ще бъдат по-засегнати от мъжете

PwC откри, че в началото ще бъдат наранени повече дами, като мъжете по-вероятно ще почувстват последствията от третата вълна доникъде na 30-те години на 21 век, дължащи се на актуалните полови профили на заетостта в другите браншове.

Високообразованите служащи - изключително в чиновническите и аналитичните действия - могат да понесат по-голям удар първоначално, само че по-слабо квалифицираните ще бъдат изключително пострадали в дълготраен проект.

Макар че това значи, че служащите може да се нуждаят от помощ, с цел да усвоят нови умения и да намерят нова работа, основният икономист на Джон Хоуксуърт от PwC твърди, че като цяло смяната ще бъде позитивна за английската стопанска система.

" Не имаме вяра, че автоматизацията ще докара до всеобща софтуерна безработица до 30-те години на 21-ви век, повече, в сравнение с през десетилетията от началото на цифровата гражданска война ", изясни Хоуксуърт.

В дълготраен проект изкуственият разсъдък, роботиката и обвързваните с тях технологии освен би трябвало да допринесат доста за повишението на Брутният вътрешен продукт на Англия с до 10%, само че и да генерират задоволително нови работни места, с цел да компенсират евентуално изгубените, уточни той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР