Работниците в канадския завод на компанията вече се обявиха против

...
Работниците в канадския завод на компанията вече се обявиха против
Коментари Харесай

General Motors съкращава 15% от персонала и закрива заводи

Работниците в канадския цех на компанията към този момент се оповестиха срещу проекта предприятието да бъде затворено

Още по тематиката
Възход и проваляне на Карлос Гон

Арестът и отстраняването му от борда на алианса пораждат подозренията за стабилността на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi
23 ное 2018
Печалбата на Volkswagen се усилва над два пъти

Германската група регистрира 8.1 млн. продадени автомобила за първите девет месеца на годината
30 окт 2018
Mazda, Suzuki и Yamaha също си признаха, че са фалшифицирали проби за нездравословни излъчвания

Японските автопроизводители се извиниха за случилото се, само че акциите им паднаха
11 авг 2018
Audi форсира производството поради влизането в действие на новите екотестове

От септември новите коли би трябвало да дават отговор на по-стриктни европейски правила за нездравословните излъчвания
7 авг 2018 Американската автомобилна компания General Motors (GM) ще редуцира 15% от чиновниците си и ще спре производството през идната година в 7 завода. Целта е да понижи разноските си с 6 милиарда $ до края на 2020 година, оповестява Reuters. Компанията ще насочи повече вложения към развиването на електрически и самостоятелни коли.

Мерките

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Производителят ще освободи 14 700 служащи и чиновници, като към края на предходната година общият му личен състав в света е бил 180 хиляди Ръководството е уведомило Профсъюзът на автомобилните служащи за проектите си.

" Мерките, които подхващаме през днешния ден, ще ни разрешат да продължим преобразяването ни, с цел да сме по-гъвкави, устойчиви и потребни ", декларира в известието на компанията основният изпълнителен шеф Мери Бара. " Наясно сме с обстоятелството, че би трябвало да предвидим измененията на пазара и усетите на потребителите, с цел да бъде нашата компания в добра позиция да реализира триумф в дълготраен проект. "

Инвеститорите оцениха позитивно новината и акциите на производителя скочиха с близо 5% в понеделник. Освен завода за сглобяване в Ошъуа, Канада, компанията желае да затвори още 4 в Съединени американски щати, както и два други отвън Северна Америка през 2019 година По-рано управлението разгласи, че през идната година ще затвори завода си в Кунсан, Южна Корея. GM ще спре производството и на моделите Chevrolet Cruze, Cadillac CT6 и Buick LaCrosse.

При съкращаването компанията се прицелва изключително в управническите позиции, които се чака да намалеят с 25%, с цел да се олекоти процесът на взимане на решения. Компанията отбелязва, че ограниченията ще се отразят на финансовите резултати за последното тримесечие на тази година и първото на идната. За осъществяването на проекта изключителните разноски ще се усили с сред 3 и 3.8 милиарда $.

Преход към електрическата епоха

GM на процедура стартира дълъг и безценен преход към нов бизнес модел, който ще подчертава на производството на електрически и самостоятелни коли, доста от които ще бъдат споделени, а не лични на компанията. Съкращенията на личния състав не престават, което е част от проекта на управлението да се оправи с отрицателния резултат от спада на продажбите на коли в Северна Америка. В резултат на забавянето на продажбите някой от заводите са минали на едносменен режим на работа. А едно от значимите правила за автомобилната промишленост е, че в случай че дадена индустриална линия работи под 80% от индустриалния си потенциал, тя губи. Американските съперници на GM - Ford Motor и Fiat Chrysler Automobiles, също лимитират производството си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР