Работниците са поели допълнителни работни места, защото ChatGPT е намалил

...
Работниците са поели допълнителни работни места, защото ChatGPT е намалил
Коментари Харесай

Служители: ChatGPT върши 80% от работата ми, работодатели ми нямат представа

Работниците са поели спомагателни работни места, тъй като ChatGPT е понижил натоварването им

Те употребяват AI за правене на маркетингови материали, писане на имейли и генериране на код

Служителите са признали, че употребяват ChatGPT – революционния чатбот, задвижван от изкуствен интелект ( AI ) – за работа на голям брой работни места на цялостен работен ден, написа Daily Mail.

Те назовават ​​себе си " свръхзаети “, защото инструментът им разрешава да изпълнят работното натоварване на всяка роля за най-малко половината от времето.

Повечето от работните места, които правят, включват много огромно количество писане, като да вземем за пример основаване на маркетингови материали, в които чатботът е потвърдил, че е извънредно ловък.

ChatGPT е огромен езиков модел - AI система, която е подготвена на големи количества текстови данни, с цел да генерира човешки отговори на дадени подкани.

Когато бе пусната гратис от започващата компания OpenAI през декември, тя отвори очите на обществеността какъв брой мощна стана технологията през последните години.

Бързо беше употребен за полагане на изпити, изнасяне на проповеди, писане на програмен продукт, подготовка на правни документи и предоставяне на препоръки за взаимоотношения – с цел да назовем единствено няколко.

Но съвсем половин година по-късно, неговите консуматори станаха по-опитни и към този момент могат да употребяват ChatGPT, с цел да заблудят своите работодатели да си мислят, че работата им е обърнала цялото им внимание.

В реалност те имат голям брой други работодатели, които мислят тъкмо същото.

" ChatGPT прави като 80 % от работата ми “, сподели Бен, свръхнает служащ, чието име беше променено, пред Vice.

Бен работи в региона на маркетинга за компании за финансови технологии и за първи път чува за концепцията да работи повече от една роля по време на пандемията.

През втората половина на 2021 година започнаха да се появяват известия за чиновници, които се възползват от голямото прекосяване към отдалечена работа, с цел да си намерят спомагателна работа.

Но това не постоянно е било от лакомия, защото на доста хора им липсва финансова сигурност в лицето на всеобщите съкращения и икономическата неустановеност.

Бен от Торонто не съумя да се причисли към общността на свръхзаетите по това време, защото работата му беше прекомерно взискателна, само че когато откри ChatGPT, нещата се трансформираха.

Той и доста други негови сътрудници в света на маркетинга съумяха да употребяват AI, с цел да намерят бързо съответна информация или да генерират писмени материали, съвсем неразличими от тези, написани от човек.

След като това доста понижи времето, належащо за справяне с работното му натоварване, той се чудеше дали би могъл да си откри друга работа и да прави същото.

Разбира се, по-рано тази година той направи тъкмо това и даже употребява ChatGPT, с цел да напише мотивационните си писма, до момента в който аплайваше.

За да накара ChatGPT да му напише история, той ще му даде образец и някакъв подтекст като подкана и това ще му генерира основата на крайния артикул в границите на минути.

Бен добави, че скорошното издание на GPT-4, още по-мощна версия на оригинала, е още по-добро в разбирането на неговите характерни условия.

" Мога просто да му кажа, с цел да основа история и то просто го прави вместо мен въз основа на подтекста, който съм му дал “, сподели той пред Vice.

Текстът, който генерира, нормално се нуждае от някои незначителни промени, добави той, защото от време на време ще позволява неточности.

Този детайл е това, което някои от служащите считат, че ще им попречи да изгубят изцяло работата си поради AI, защото техният опит към момента е нужен, с цел да ревизират какво се генерира.

Бен също употребява ChatGPT, с цел да написа известия за своя управител, които той дефинира като би трябвало да бъдат с дребни букви, тъй че да наподобяват като написани от ангажиран служащ.

Друг чиновник го употребява, с цел да транскрибира срещи в Zoom, тъй че да не се постанова да обръщат внимание и да могат да преглеждат бележките по-късно.

Три пъти нает финансов кореспондент също сподели, че го употребява за писане на стратегии за Microsoft Excel, съкращавайки процесите, които нормално лишават две седмици до единствено няколко часа.

Повечето от служащите, с които Vice беседва, не имат вяра, че това, което вършат, е аморално, сравнявайки го с хора, които работят една работа денем и друга през нощта.

Един от тях сподели, че не има вяра, че ще бъде " заплатен с повече възнаграждение “, като работи повече в една компания, и че това е реален метод за генериране на повече доходи.

Но те са щастливи да пазят схемата си в загадка допустимо най-дълго, защото са наясно, че могат да се възползват от къс прозорец на опция.

Когато техните мениджъри се замислят по какъв начин AI - който не изисква заплата - може да прави огромна част от работата им, те може несъзнателно да се отрежат от работната мощ.

Сравнявайки софтуерния прогрес с развиването на модерния стан, Райън сподели на Vice, че " това ще бъде един оператор на стан, за разлика от, както знаете, 100 тъкачи “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР