Работниците от Емко са отказали днес да отидат на среща

...
Работниците от Емко са отказали днес да отидат на среща
Коментари Харесай

Караниколов учуден, че работниците от Емко го наричат лъжец

Работниците от " Емко " са отказали през днешния ден да отидат на среща в министерски съвет с аргумента, че министърът на стопанската система ги е излъгал.
В изявление за bTV Емил Караниколов изрази удивление от тази позиция, в случай, че са изпълнени двете им претенции от предходната седмица.
" На срещата предходната седмица те желаеха да се върне лиценза и да се работи по законодателство за военнопромишления комплекс. И двете бяха изпълнени ", разясни Караниколов. Той сподели още, че поставеното в този момент искане за възобновяване на контракти с " Кинтекс " се е появило през днешния ден.
В отговор на въпрос, Караниколов акцентира, че той и премиера не са нареждали нищо по отношение на " Емко " на нито една институция. Министърът разгласи, че " Кинтекс " и " Емко " имат търговски спор, който може да се реши в съда, а не от страната.
Министърът означи, че влизането на чиновници на Национална агенция за приходите в „ Емко” няма нищо общо с проблема с лиценза.
Според Караниколов ориста на " Дунарит " не е застрашена все още. Министърът на стопанската система акцентира, че в случай че има опция страната ще придобие сдружението на пазарен принцип, като се яви на възможен търг за обществена обмен на компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР