Работниците и служителите от Вазовски машиностроителни заводи за пета поредна

...
Работниците и служителите от Вазовски машиностроителни заводи за пета поредна
Коментари Харесай

Министър Караниколов съобщи най-хубавата новина за работниците във ВМЗ Сопот

Работниците и чиновниците от Вазовски машиностроителни фабрики за пета поредна година ще получат бонуси и във връзка Коледните и Новогодишни празници, както това стана в навечерието на Великден.

Новината заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов, който посети държавното сдружение на 12 декември. По думите му, в този момент личният състав ще получи по 775 лв.. От 1 януари 2020 година пък с 80 лв. се покачват всички самостоятелни трудови хонорари на работещите във ВМЗ, сподели още министърът.

Със Съвета на шефовете и оперативното управление на предприятието бе разисквано основаването през 2020 година на Регионален иновационен фонд към ВМЗ Сопот, който да се трансформира в развъдник на продуктови и софтуерни нововъведения.

При визитата си в оръжейницата министърът връчи на изпълнителния шеф доктор инж. Иван Гецов контракт за осъществяване на план "Система за близка радиолокация с нараснала шумозащитеност ", извоюван в 10-ата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд по Оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност ".

"В резултат на осъществяването на сегашния план, ВМЗ ще разполага с технология за произвеждане на устройства, комплектоващи специфичната продукция, които покачват в пъти нейната успеваемост. ", разяснява изпълнителният шеф доктор инж. Гецов.

Той напомни, че това е вторият план, по който държавното сдружение е бенефициент. На 26.05.2018г. започва планът "Иновативна технология за планиране и произвеждане на линия реактивни мотори с твърдо гориво, чрез цифрови двойници, посредством методите на виртуалното инженерство с цифрови двойници ", той ще завърши в края на м. май 2020 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР