Работници започнаха да поставят строителна ограда на Паметинка на Съветската

...
Работници започнаха да поставят строителна ограда на Паметинка на Съветската
Коментари Харесай

Оградиха МОЧА, Мая Манолова в истерия

Работници започнаха да слагат строителна ограда на Паметинка на Съветската войска в столицата, оповестиха в профилите си в обществената мрежа Мая Манолова от Левицата и Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

„ Полицията се готви да извърши заповедта на държавното управление да загради паметника и да махне палатковия лагер преди разрушаването. Идвайте! Христо Иванов нали беше за господство на закона, нали беше за господство на правото? Това ли е върховенството на правото? Този лист… Даже не можем да обжалваме…скица “, обръща се към своите последователи в обществените мрежи Манолова.

По думите й оградата е противозаконна, а след нуя ще последва побутване на паметника.

От своя страна водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов прикани всеки, който има опция, да отиде на Паметника на Съветската войска.

„ Току-що разбрах, че има опит за ограждането на Паметника на Съветската войска. Призовавам всеки, който може, да отиде там, с цел да се опълчи!

Очевидно откакто опитът нощес да има конфликти на паметника се провали в зародиш, в този момент пристигна ред и на поръчителите на провокацията да се намесят.

Нека който може да отиде там и да бъде дружно с хората от „ Възраждане “, които дежурят там от седмици към този момент! Фашистите би трябвало да бъдат спрени! Фашизмът няма да мине през България за повторно! “, написа Костадинов във Facebook.

„ Заграждането на паметника се прави със заповед на регионалния шеф на София Ваня Тодева “, разгласи пред публицисти кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков.

По думите му заграждението е поради констатации, че монументът е рисков и следва неговото проучване.

По време на акцията се стигна до напрежение с хората в палатките към паметника.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР