Работници в Захарен комбинат Пловдив бяха евакуирани заради теч на

...
Работници в Захарен комбинат Пловдив бяха евакуирани заради теч на
Коментари Харесай

Теч на амоняк евакуира работници в Захарния

Работници в „ Захарен комбинат Пловдив " бяха евакуирани поради теч на амоняк на 7 август 2013 година Инцидентът стана по обяд в шоколадовия завод. След подадения сигнал към мястото се насочиха седем екипа на Пожарната, полиция и медицински екипи.

Наложи се огнеборци, оборудвани със специфични дрехи и техника, да влязат в компресорното поделение и да преустановят теча. Другите екипи изтеглиха чиновниците. Няма заплаха от издаване на амоняк отвън работната площадка на " Захарен комбинат Пловдив ", оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив тогава.

Работниците в цеха, където се случи повредата, са били към 60. След случилото се стартира инспекция за аргументите за повредата. Тогава изпълнителният шеф на завода Петър Стайков изясни пред медии, че инсталацията е била 15-годишна, което не е огромна възраст за подобен жанр екологично съоръжение. Тя е била под особено наблюдаване на доста институции.

В деня на повредата регионът бе отцепен, само че не се стигна до изтегляне на околните квартали, защото нямаше директна заплаха за популацията.

По късно при огледи и диалози с служащи проверяващи от Инспекцията по труда откриха, че системата за изстудяване в машинната зала е била с неизправни отбрани, които наблюдават равнището на амоняка в съдовете, и неизправно устройство, планувано да алармира за съществуване на амоняк в работната среда.

Дни след случая шефът на Областната ревизия по труда Атанас Чернаев разгласи пред медии, че от 1500 до 15 000 лв. е размерът на имуществената глоба, която ще бъде наложена на управлението на Захарна фабрика за теча на амоняк. Тогава стана ясно, че изтеклото количество при повредата е било 150 литра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР