Работници в германския автомобилен производител Porsche заедно с германският синдикат

...
Работници в германския автомобилен производител Porsche заедно с германският синдикат
Коментари Харесай

Работници на "Порше" плашат със стачка

Работници в немския авто производител Porsche дружно с немският профсъюз на металурзите IG Metall се готвят за стачка. Те упорстват за 6-процентно нарастване на заплатите и понижаване на седмичното работно време от 35 на 28 часа, предава Automedia.

Исканите промени би трябвало да обиден 3,9 млн. служащи от металургията и автомобилната промишленост. В стачката ще се включат 2500 служащи на Porsche и 600 чиновници на компанията-производител на автомобилни елементи ZF.

Протестиращите оповестиха, че ще спрат работа в понеделник, в случай че работодателите не изпълнят настояванията им. От IG Metall обосновават изкисванията си положителните резултатите на стопанската система на страната, както и с намаляващата безработица.

Засега работодателите отхвърлят настояванията на служащите, като оферират нарастване на заплатите от 2% през април и еднократно заплащане от 200 евро за първото тримесечие. Двете страни очевидно към момента са надалеч от съглашение, защото към този момент е изтърван оповестения по-рано период за това - 31 декември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР