Работници укрепват с дъски поддържащата конструкция над една от прочутите

...
Работници укрепват с дъски поддържащата конструкция над една от прочутите
Коментари Харесай

Временна дървена катедрала може да бъде издигната до Нотр Дам

Работници укрепват с дъски поддържащата структура над една от фамозните стъклени розети в парижката катедрала " Нотр Дам " след опустошителния пожар при започване на седмицата, заяви Асошиейтед прес.

В региона е подложен голям кран и работата не престават, само че управляващите предизвестиха, че част от структурата към момента е в заплаха.

Временна дървена катедрала може да бъде издигната против " Нотр Дам ", до момента в който се работи по възобновяване на истинската, заяви през днешния ден ректорът на " Нотр Дам " Патрик Шове, представен от ДПА.

Пред телевизия " Си Нюз " Шове сподели, че кметицата на Париж Ан Идалго се е съгласила градските управляващи да дават част от площада пред " Нотр Дам " за издигане на краткотрайна сграда. Министърът на културата Франк Ристер удостовери, че е допустимо да бъде издигната краткотрайна постройка, само че означи, че още не е взето решение.

Остров Сите, на който се намира " Нотр Дам ", в сърцето на френската столица, през днешния ден е много запустял, защото е затворен за всички с изключение на жителите му. Магазините и заведенията не работят, няма ги и нормалните тълпи от туристи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР