Работници от затворените фабрики на "Винпром Карнобат" блокираха пътното платно

...
Работници от затворените фабрики на "Винпром Карнобат" блокираха пътното платно
Коментари Харесай

Протестиращи работници от „Винпром Карнобат“ блокираха важни пътни артерии!

Работници от затворените заводи на "Винпром Карнобат " блокираха пътното платно от Карнобат за София. Недоволните стачкуват трети ден с искане да бъдат върнати на работните им места.

Протестиращи носеха плакати "Ние не сме нарушители ". Те споделиха, че са обречени на апетит, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е безпричинно. В трите завода и обектите на компанията работят повече от 2000 души. Заводите за произвеждане и преправка на алкохол на предприемача Миню Стайков са запечатани от чиновници на Агенция "Митници ".

Кметът на Карнобат Георги Димитров съобщи, че в случай че фабриките останат затворени, това ще е извънредно пагубно за локалната община, защото тя е подвластна от този бизнес.
Струпване на недоволни има и пред централния вход на завода в село Церковски с искане да бъдат позволени до работните им места. Пред портала на индустриалната база в село Венец също има служащи с плакати и флагове. Вчера недоволните блокираха за три часа придвижването на железопътната линия Бургас - София, която се намира в непосредствена непосредственост до завода в село Церковски.

От управата на "Винпром Карнобат " споделиха, че камиони, цялостни с грозде чакат пред обектите, а продукцията гниела.

Днес изтича 48-часовият период, който бе натрапен от Агенция "Митници " за запечатването на обектите. Заповедта е обжалвана.

Очаква се Районният съд в Карнобат да излезе с решение дали да бъде продължен срокът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР