Работници от запечатаните заводи за алкохол на Миню Стайков край

...
Работници от запечатаните заводи за алкохол на Миню Стайков край
Коментари Харесай

Работници бранят фабриките на Миню Стайков с протест, нападнаха митничари

Работници от запечатаните фабрики за алкохол на Миню Стайков край Карнобат още веднъж излязоха на митинг поради затворените обекти. Те нападнаха екип на митниците, което докара до интервенция на жандармерията.
 Агенция Митници запечата данъчни хранилища на Миню Стайков в региона на Карнобат  Кметът на Карнобат за задържания му наследник: Той не се познава с Миню Стайков
Униформени охраняват жп линията Бургас - София, която се намира в непосредствена непосредственост до завода и през вчерашния ден беше блокирана за два часа. С плакати и флагове стоят пред портала на индустриалната база.

Те упрекват в неистина шефът на организация " Митници " в Бургас Валери Стефанов, който сподели през вчерашния ден, че има писмена заповед за запечатването на трите заводи за спиртни питиета на " Винпром Карнобат ". " Заповед има, само че тя е единствено за осъществяването на инспекция ", сподели инженер-технологът и шеф на един от данъчните хранилища Танчо Драгиев, цитран от БНР. 

Над 300 чиновници на затворените от организация " Митници " заводи за алкохол се събраха нощес за два часа на централния площад в Карнобат с искане да бъдат непокътнати работните им места. Близо 10 милиона лв. са загубите за двата дни, в които производството е спряно, твърди комерсиалният шеф Емил Пилев. " Обричат ни на апетит ", обявиха протестиращите:

Според хората митничарите би трябвало да събират доказателства, което не вършат, а заводът е запечатан безпричинно.

Кметът на Карнобат Георги Димитров изрази своите опасения, че в случай че фабриките за алкохол на Стайков останат затворени, това ще бъде съдбовно за общината.

„ Градът е подвластен от този бизнес. Имаме съвсем нулева безработица, посредством основно на този шеф ”, сподели още Димитров, представен от бТВ. Заповедта за затварянето на фабриките към този момент е обжалвана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР