Работници от Автомагистрали - Черно море“ и синдикалисти, начело с

...
Работници от Автомагистрали - Черно море“ и синдикалисти, начело с
Коментари Харесай

Протест и в Русе заради неплащането на строителите

Работници от „ Автомагистрали - Черно море “ и синдикалисти, отпред с президента на КНСБ Пламен Димитров, разпънаха голям трикольор и блокираха кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе в символ на митинг против бавеното разплащане на компанията на дължимите ѝ суми.

Става дума за към 28 милиона лв., които са за рехабилитация на сектор от Автомагистрала „ Тракия “ през предходната година. Исканията на протестиращите са същите отпреди 9 месеца - да си получат парите за свършената работа, с цел да могат да си задържат квалифицираните служащи.

Над 500 души са в риск да си изгубят работата, а 100-ина към този момент са напуснали, поради несигурността на работните места и изплащането на заплатите, като хонорари не са получавани за февруари и март.

По думите на президента на КНСБ Пламен Димитров, това, което желаят, е най-сетне ръководещите да чуят, че има разлика сред компании, които са си свършили работата почтено и честно и други, които има защо да бъдат проверявани.

Протестиращите упорстват също да се срещнат с премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев и на районното развиване Гроздан Караджов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР