Работници от 4 дружества, обслужващи столичният градски транспорт, поискаха по-високи

...
Работници от 4 дружества, обслужващи столичният градски транспорт, поискаха по-високи
Коментари Харесай

По-добри условия на труд искат заетите в Столичния градски транспорт

Работници от 4 сдружения, обслужващи столичният градски превоз, желаеха по-високи заплати и възстановяване на изискванията на труд в бранша. Те излязоха под прозорцине на Столичната община, до момента в който се представяше финансовата рамка за следващата година.

София

Шофьори, ватмани и обслужваш личен състав от Столичините Автотранспорт, Електротранспорт, Метрополитен и Центъра за градска подвижност се сплотиха за настояванията за почтено възнаграждение и обезпеченото право на отмора.
Георги Георгиев, водач в отделение " Земляне ": Не се дават полагаемите почивки, сътрудници работят по 12 дни. Без почивки. " Щатовете в Столичен автотранспорт за пай автобус са 784 лв., за съчленен автобус са 804 лв.. " Кирил Стойчков, служащ в " Трамкар ": " Условията са по-зле в сравнение с преди 100 години. Отопляваме се на твърдо гориво, в случай че има отопление, отопляваме машините, тъй като машините стопират. "
Мълчаливият митинг се организира по време на представянето на финансовата рамка за идната година и разискване на проблемите свързани с изискванията на труд в Градският превоз. След срещата с присъединяване на заместник-кмета Евгени Крусев, шефовете на сдруженията и синдикатите обаче стана ясно, че решение няма.
Йордан Младенов, ръководител на КТ " Подкрепа " към " Столичен автотранспорт ": " За следващ път ще чакаме финансовата рамка, която се одобри, и тогава сдруженията да преценяват какво могат да дадат. Абсолютно нищо. "
По думите на синдикалистите, финансовата рамка ще е подготвена най-рано на 15-и януари. А протестиращите заплашиха, че в случай че не бъдат чути настояванията им, ще стартират ефикасни протестни дейности по време на европредседателството ни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР