Работници на най-големия онлайн търговец Amazon ще стачкуват в седем

...
Работници на най-големия онлайн търговец Amazon ще стачкуват в седем
Коментари Харесай

Служителите на Amazon във втория най-голям пазар за компанията стачкуват

Работници на най-големия онлайн търговец Amazon ще стачкуват в седем града в Германия поради заплащането, което получават. Действията са планувани за най-малко два дни през тази седмица, като са почнали още в неделя, излиза наяве от немския синдикат Verdi, написа Reuters.

Стачката ще протече под мотото " Без повече понижение върху нашите хонорари " и се свързва директно с интервала Amazon`s Prime Day, когато компанията на Джеф Безос предлага преференциални понижения на специфични клиенти.

Германия е вторият максимален пазар за Amazon след Съединени американски щати. Американската платформа за онлайн търговия се бори от много време с профсъюзите в европейската страна. Те изискват по-високо възнаграждение на чиновниците и по-добри условия за служащите в логистиката, които стачкуват много постоянно от 2013 година насам.

" Докато Amazon печели от офертите, които предлага по време на Prime Day, немските чиновници бяха лишени от своите хонорари ", споделя експерт от Verdi.

Според информация от профсъюза стачката ще засегне обектите на Amazon във Верне, Рейнберг, Лайпциг, Кобленц и Бад Херсфелд.

" Компанията би трябвало най-сетне да одобри общи правила за възнаграждението на чиновниците в секторите за продажби и поръчки ", настояват от Verdi.

От профсъюза упорстват да се одобряват общи правила за целия бранша за търговията на дребно в Германия. Така те ще важат и за Amazon и ще се избегнат неточни дейности.

Американският онлайн търговец ръководи 12 склада в Германия. Компанията на Безос възнамерява да отвори и още един до края на година, който ще даде работа на 2 800 поданици.
 Amazon наема 1800 чиновници в Европа до края на годината
Amazon наема 1800 чиновници в Европа до края на годината

Позициите ще бъдат отворени на френския пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР