Работници, които са в неплатен отпуск поради спиране или свиване

...
Работници, които са в неплатен отпуск поради спиране или свиване
Коментари Харесай

Работници в неплатен отпуск могат да бъдат наемани на втори трудов договор

Работници, които са в неплатен отпуск заради прекъсване или стесняване на активността на техните предприятия заради извънредното състояние, могат да бъдат наети на втори контракт от други работодатели, чиято активност не е потърпевша. За задачата не се изисква позволение от работодателя, с който наетият има подписан главен трудов контракт, в случай че контрактът не съдържа експлицитна възбрана за това. Това оповестяват от пресцентъра на Главната ревизия по труда /ГИТ/, съобщи Нова тв.

Няма и ограничавания за времето, в което служителите могат да поставят труд по втория трудов контракт, до момента в който са в неплатен отпуск. Единственото условие е вторият шеф да вкара такава организация на работното време, която да подсигурява спазването на междудневните и седмичните почивки.

Именно за повече благоприятни условия за намиране на спомагателна работа в изискванията на изключително състояние заетите, каквито по смисъла на закона са работещите в неплатен отпуск, би трябвало да се записват в бюрата по труда.

Безработни и обществено слаби могат да получават спомагателен приход, като работят в селското стопанство по силата на трудов контракт за краткосрочна сезонна селскостопанска работа за култивиране на насаждения и прибирането на реколтата от плодове, зеленчуци, розов цвят и лавандула. Наетите на така наречен " еднодневни трудови контракти "  не губят право на обществени помощи и компенсации.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 201
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР