Работните посещения, които правим със зам.-председателя Павел Вълнев са, за

...
Работните посещения, които правим със зам.-председателя Павел Вълнев са, за
Коментари Харесай

Цветанов с мрачна прогноза: Последиците от COVID-19 ще са катастрофални

Работните визити, които вършим със зам.-председателя Павел Вълнев са, с цел да посетим всички регионални центрове и колкото може повече общини. Обявяваме представителите на структурите на Републиканци за България. Това съобщи водачът на Републиканци за България Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред хасковската телевизия ETV.BG

"Говорим за настоящите тематики, които вълнуват българските жители. Най-важната тематика е пандемията и ограниченията, които подхваща българското държавно управление. За жал се реализира безпорядък и България е в статистиката с най-критична обстановка и сме в листата като 3 страна по жертви от COVID-19. Виждаме, че тези 7-8 месеца след първата вълна Българското държавно управление просто не е направило безусловно нищо, с цел да има явен проект за деяние както се направи в доста от европейските страни и смъртността не е толкоз огромна ", разяснява той.

"Най-големият проблем е хаосът и оправянето на всеки независимо. Това значи, че имаме голям недостиг на доверие както към институциите и некадърност да се оправят със обстановката ", добави още някогашният зам.-председател на ГЕРБ.

"Предложението, което направихме от Републиканци за България с лекарския експертен съвет – те дадоха доста ясни решения. За огромно страдание те са доста закъснели, само че най-важното беше неналичието на ясно идентифициране на лечебните заведения, които да бъдат обособени като коронавирус лечебни заведения. Това сътвори безпорядък и неспособност даже плановите интервенции да могат да бъдат правени в профилираните лечебни заведения. Решението беше едно според член 5 от ЗЛЗ ведомствените лечебни заведения – Транспортна, Министерство на вътрешните работи болница, ВМА и останалите по страната можеха да задоволят над 2/3 от легловата база, която беше нужна с специалисти, лекари, съоръжение на съответната техника и обезопасяването на живота и здравето на всички екипи, които работят. По този метод щеше да има и елементарно финансиране, тъй като бюджетните лечебни заведения не са търговски сдружения и въпросът можеше да бъде решен доста бързо с решение и разпореждане на Министерски съвет ", счита също Цветанов.

Според него по този начин НЗОК е щяла да си свърши работа с Търговските лечебни заведения и всички тези планови интервенции, "които трябваше да бъдат направени ". По думите му последствията ще бъдат пагубни за страната ни и по тази причина хората са обезпокоени.

Също по този начин следва една доста тежка бъдеща седмица в Народното събрание, където ще се гласоподава по всяка възможност и Бюджетът за 2021 година Там също се вършат ходове, които дават опция да се купят бъдещи избори, само че не и да се подготвим за тежките условия и провокации, които ще имаме като последици от Коронавирус рецесията, която я има в целия свят и в Европа респективно, уточни още Цветанов.

"Изключително значимо е да се знае, че в Бюджет 2021г. не е очакван безусловно никакъв буфер, което значи, че се залага доста висока приходна част и в същото време се прави една доста висока разходна част. Това значи, че стопанската система и всичко работи по метода, по който е функционирал преди една година. Ситуацияте е сходна, даже по тежка от 2008 година, когато беше тежката финансова икономическа рецесия. В бюджета, който беше изработен от тогавашните ръководещи беше планувано тъкмо да има съществени доходи, да не се регистрират следствията от тежката финансово-икономическа рецесия и се бяха възнамерявали доста съществени разноски. И когато 2009 година завършиха парламентарните избори и имаше първи управнически мандат „ Борисов “, където и аз участвах като вицепремиер и министър на вътрешните работи, ние видяхме, че разходната част е изпълнена – изпълнени са едни контракти, само че те финансово не са обезпечени ", разяснява водачът на новата партия.

За бюджета той сподели, че неналичието на буфер. Смята, че се залагат разноски, които са напълно повече популистки в сравнение с да са дълготрайни и устойчиви.

"Противопоставянето, което се направи с парите за детските надбавки – планувани са като разход 300 млн. лева, с цел да има добавки за всички деца в България – това е заслужено, само че не и да го противопоставиш след една седмица на медицинските служащи и чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това е делене на обществото в тази тежка обстановка ", означи Цветанов.

А каква оценка дава той на държавното управление?

"Последните няколко месеца напълно безредна и популистка. Държавата респективно се ръководи от джипка, а когато това се случва от министър-председателя по този метод това значи, че ние сме надалеч от институциите – от знаците на държавността. Има един или двама спътника до него и се слушат някакви самовлюбени изявления за триумфите и просперитетите, а никой не вижда, че сега в селата хората изнемогват, никой не пази българските производители. Това са политики, които трябваше да се създадат тъкмо от държавното управление, с цел да могат в изискванията на тежка рецесия като пандемията, която ще е с доста тежки последствия за стопанската система да съхраним всяко едно работно място ", разяснява Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"Да може да подпомогнем бизнеса и да подсигуряваме, че дребният и междинният бизнес ще бъде съхранен. В момента държавното управление си купува гласове като декларира, че ще усили заплатите в бюджетната сфера, само че най-важно е какво правиш за бизнеса, тъй като той дружно с стопанската система са тези, които обезпечават приходната част на бюджета. Разходната е най-лесно да я направиш, само че в случай че нямаш доход не може да се реализира ", прибавя той.

На въпрос какви са връзките му с Борисов, Цветанов признава, че не поддържат контакт с премиера.

"Не се слушам с премиера Борисов откогато имаме диаметрални разлики по евротлантическата ориентировка на страната и държанието, което се показва сега. Не виждам смисъл да се водят каквито и да е било диалози ", разкри той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР