Работникът, пострадал при пожара, избухнал вчера под купола на Пантеона

...
Работникът, пострадал при пожара, избухнал вчера под купола на Пантеона
Коментари Харесай

Изписаха пострадалия в пожара на Пантеона в Русе

Работникът, потърпевш при пожара, избухнал през вчерашния ден под купола на Пантеона на възрожденците в Русе, е изписан от болничното заведение и е в устойчиво положение, заяви Българска национална телевизия. Пожарът избухна през вчерашния ден под купола на Пантеона на възрожденците в Русе.
Костницата, в която са заровени над 30 български революционери, се ремонтира по план. Хвръкнала искра е запалила дървените греди от структурата на купола, като при случая е потърпевш и служащ. Пантеонът на възрожденците в Русе се ремонтира от май месец тази година. При пожара през вчерашния ден не е нарушено покритие в Пантеона и няма последствия за него.
Камен Патриков от компанията реализатор на ремонтните действия сподели, че сега се правят хидроизолационни работи по плана. За задачата е нужна работа с горелка. Имало искра, която е запалила дървената облицовка на купола. " Пантеонът на възрожденците е народен паметни-костница и още във времето на неговото строителство, през зимата на 1977 година, неговите градивни проблеми пораждат. От тогава има много чести течове. С този план Пантеонът като цяло се реконструира ", изясни проф. Николай Ненов, шеф на Историческия музей в Русе. Благодарение на бързата реакция на хората е предотвратена по-голяма покруса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР