Работник на 47 години е починал след трудова злополука в

...
Работник на 47 години е починал след трудова злополука в
Коментари Харесай

Смъртен случай в ловешкия завод Осъм

Работник на 47 години е умрял след трудова акцидент в Завода за отливане на чугуни " Осъм АД " в Ловеч, а различен е настанен в болница, заяви шефът на инспекцията по труда в Ловеч Митко Митев.

По думите му, става въпрос за два случая. Първият е зародил през вчерашния ден /12 февруари/ към 12.40 ч. Пострадалият, който е работел като стругар, дружно със собствен сътрудник са транспортирали филтър за аспирационна система, чрез мотокар от ремонтен завод. Филтърът е почнал да пада, а мъжът се е опитал да го задържи, само че е бил затиснат от него. Откаран е в болница в Плевен, с тежки пострадвания, само че по-късно е умрял.

Митко Митев разясни, че сега се прави инспекция по случая, както от инспекцията по труда, по този начин и от прокуратурата. На отговорните за случая ще се търси административно наказателна отговорност.

Митев сподели още, че малко след злополуката, в предприятието е станал и различен случай, при който е потърпевш 54 годишен служащ. Той е настанен в болница, без заплаха за живота, с обгаряния в региона на окото. Този случай е бил при работа с индиукционна пещ, при която парче разтопен метал е хвръкнал и изгаря служащия.

Според Митко Митев последният драматичен случай в завода е от 2014 година, а последната инспекция там за безвредните условия на труд е била осъществена през есента на предходната година. Издадените тогава наставления са били изпълнени. И по двата случая са формирани досъдебни производства. От предприятието отхвърлиха да разясняват случаите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР