Работник мигрант почина във ферма в Северна Каролина в ден, когато температурите достигнаха 100 градуса. Щатът вече разследва

...
Работник мигрант от Мексико почина във ферма в Северна Каролина
Коментари Харесай

Работник мигрант от Мексико почина във ферма в Северна Каролина по-рано този месец в ден, когато температурите достигнаха 100 градуса по Фаренхайт, и смъртта му сега се разследва от щатския отдел по труда.

Парамедиците са се отзовали на Barnes Farming в Spring Hope, след като са получили обаждане от човек със сърдечен или респираторен арест, според доклад на службите за спешна помощ на окръг Наш. Фермата е на около 40 мили източно от Роли.

Хосе Артуро Гонсалес Мендоса е починал във фермата, според първоначално изявление от Barnes Farming, което CNN е получило от филиала WRAL.

Докладът на EMS казва, че работникът е бил засегнат от прекомерна топлина и описва състоянието му като „ГОРЕЩО“. Агенцията обаче не може да потвърди пред CNN точната причина за смъртта.

10 март , 2023 г., Мексико Сити, Мексико: Посланикът на САЩ в Мексико Кен Салазар говори по време на брифинг конференция, предложена на медиите в посолството на САЩ. (Снимката трябва да гласи Julian Lopez/ Eyepix Group/Future Publishing чрез Getty Images) 10 март 2023 г., Мексико Сити, Мексико: Посланикът на САЩ в Мексико Кен Салазар говори по време на брифинг конференция, предложена на медиите в посолството на САЩ. (Кредитът на снимката трябва да гласи Julian Lopez/Eyepix Group/Future Publishing чрез Getty Images) Джулиан Лопес/Eyepix Group/Future Publishing/Getty Images

Гонзалес Мендоса почина само дни след като започна работа във фермата, според първоначалното изявление на Barnes Farming.

На 5 септември той прибирал сладки картофи, когато казал на полевия си ръководител, че не се чувства добре и отишъл да си почине в автобус, използван за превоз на работници до нивите на фермата, се казва в изявлението.

Супервайзорът, заедно с мениджър по човешките ресурси, се обадили на 911, след като проверили Гонзалес Мендоса, според изявлението.

Този ден в окръг Наш имаше върхове в горните 90 години, според Националната метеорологична служба. Седмицата беше изпълнена и с върхове от средата до над 90-те и топлинен индекс от 104 градуса до средата на седмицата.

Barnes Farming не може да идентифицира причината за смъртта, но каза, че държавните власти в момента извършват аутопсия.

Адвокатът на Barnes Farming, Мари Скот, каза на CNN в имейл, че първоначалното изявление, изпратено от Barnes Farming до местните медии, вече не се използва от компанията. Вместо това тя изпрати друго изявление без каквато и да е от оригиналната информация, която да описва подробно обстоятелствата около смъртта на Гонсалес Мендоса.

В новото изявление компанията каза, че „приема изключително сериозно здравето и безопасността на всеки един от членовете на екипа си и дава приоритет на здравето и безопасността от началото на Farm“.

Печатът на Министерството на труда на САЩ виси на подиум пред централата във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, в четвъртък, 29 август 2019 г. Печатът на Министерството на труда на САЩ виси на подиум пред централата във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, в четвъртък, 29 август 2019 г. Андрю Харер/Блумбърг/Гети изображения

Те продължиха да казват: „Всеки член на екипа на Barnes Farming е жизненоважен за Компанията, за общността и за глобалното снабдяване с храни и, като Компания и семейство от отдадени членове на екипа, ние сме дълбоко натъжени от загубата на г-н Гонзалес Мендоса.

Barnes Farming беше обект на множество разследвания от отдела за безопасност и здраве на щатския департамент по труда.

Компанията е била обект на две отделни проверки през 2020 г. и 2019 г., първата е свързана с опасни химикали, а втората е свързана с недостатъчни тоалетни и съоръжения за миене на ръце, според отдела. И в двата случая Barnes Farming изплати неустойките си изцяло.

Casa Azul de Wilson, местна организация с нестопанска цел от латиноамериканската общност, организира кампания за набиране на средства GoFundMe, която събра над $10 700 дарения за предоставяне на финансова помощ на семейството на Гонзалес Мендоса.

Гонзалес Мендоса е родом от Гуанахуато, Мексико, и оставя след себе си съпруга и две малки деца, според организацията за набиране на средства.

Флор Ерера-Пикасо, изпълнителен директор на Casa Azul de Wilson, каза пред CNN, че когато са видели какво се е случило във фермата, организацията е искала да помогне.

„Те трябва да бъдат държани отговорни за тези критични условия, така че това да не се случи отново“, каза Ерера-Пикасо.

Херера-Пикасо каза, че Barnes Farming и преди е малтретирала работниците, като им е предоставяла само 20-минутни обедни почивки, както и е отказвала да дава водни паузи на тези, които работят на полето.

CNN се обърна към Barnes Farming за коментар, но не получи отговор.

Barnes Farming работи с Асоциацията на производителите в Северна Каролина, за да поеме „разходите, свързани със смъртта и погребението му“, казаха те в първоначалното си изявление.

Компанията също така ще се погрижи за връщането на тялото на Гонзалес Мендоса в Мексико за погребение, според Ерера-Пикасо.

Мексиканското консулство в Роли не отговори на исканията на CNN за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР