Работни групи вече търсят най-добрата законова регламентация за движението на

...
Работни групи вече търсят най-добрата законова регламентация за движението на
Коментари Харесай

Работни групи вече търсят законова регламентация за тротинетките

Работни групи към този момент търсят най-хубавата законова наредба за придвижването на електрическите тротинетки, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи БГНЕС.
Тази заран от „ Пътна полиция “ оповестиха, че ще стартират и санкциите за притежателите на електрически тротинетки, защото по закон те нямат право и правилник да се движат по пътната мрежа у нас. Не стана ясно обаче дали скутерите ще могат да се движат по тротоарите.
Маринов изясни, че по смисъла на Закона за придвижване по пътищата електрическите тротинетки са моторни транспортни средства.
" След като са такива, би трябвало да дават отговор на избрани условия “, изясни той и добави: „ Всеки български жител, който се движи в някакво качество по пътната мрежа, би трябвало да съблюдава настоящия закон за придвижване по пътищата “.
Вътрешният министър увери, че се търси най-хубавата опция за законова наредба на придвижването на тези транспортни средства, които стават все по-популярни у нас.
„ Бъдещето е в различните транспортни средства, които щадят околната среда, по-лесни са за приложимост в комплицирана градска среда и дават повече подвижност на жителите “, безапелационен е Младен Маринов.
Министърът удостовери и информацията, че жандармерията е влезнала в ТЕЦ-Перник и още три обекта, в които се прави инспекция във връзка с съблюдаване на наредбите за изгаряне на боклуци. „ На този стадий не мога да кажа има ли нарушавания “, акцентира Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР