Работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са провели работна среща

...
Работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са провели работна среща
Коментари Харесай

След срещата на ГЕРБ и ПП-ДБ днес в парламента: Съдебната реформа е тема, съставянето на кабинет - не

Работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са провели работна среща в Народното събрание през днешния ден. Темата на диалога им са бил целите в първата сесия на 49-ото Народно заседание. Очаква се в сряда да излязат с обща позиция. От страна на ГЕРБ диалозите води някогашният зам.-председател на Народното събрание Росен Желязков. Водещата роля при парламентарното посланичество на обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " в тези диалог има Николай Денков - министър на образованието в кабинета " Петков ".

И от двете обединения подчертаха, че диалози за сформиране на държавно управление не е имало. За момента не се разисква и въпросът за вакантното място на предеседател на Народното събрание.

„ Обсъжданията бяха единствено за това каква е законодателната стратегия на тази сесия на Народното събрание. Обсъдихме листата от законопроекти, които ще сложим за разискване. Няма изненади. Не обсъждаме дали ще има държавно управление и како би било то. Не е наша работа ”, сподели Николай Денков от ПП-ДБ.

Той добави, че правосъдната промяна е била една от предпочитаните точки в средащата

„ Основните тематики, които обсъждаме, са свързани със законодателната рамка и уговорките по отношение на Плана за възобновяване, Шенген и еврозоната. Утре продължаваме работата. В сряда ще излезем с обща позиция ”, сподели от своя страна и Росен Желязков.

" Темата за ръководителя на Народно събрание не се разисква сега, тъй като тя е функционалност на този главен въпрос (бел. р. законодателните приоритети). Ако решим това уравнение, ще имаме решена задача за сряда. Това е методът за решение ", изясни още Росен Желязков след срещата и удостовери: " Съдебната промяна също е на масата. "

Последното пленарното съвещание на депутатите преди Великден продължи единствено няколко минути, с концепцията, че първо ще се водят диалозите по законодателните цели сред партиите, а изборът на ръководител на процедура ще зависи от тях. За поста към този момент има единствено двама претенденти - Росен Желязков от ГЕРБ и Петър Петров от " Възраждане ".

При гласуването в първия ден от парламент нито един от тях не съумя да събере нужната поддръжка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР