Работната заплата в аграрния сектор заедно с горското и рибно

...
Работната заплата в аграрния сектор заедно с горското и рибно
Коментари Харесай

Средната заплата в агросектора в Добричка област достигна 1363 лева

Работната заплата в аграрния бранш дружно с горското и рибно стопанство в Добричка област надвиши междинното ниво на трудовите хонорари в района, достигайки 1363 лв., оповестяват от териториалното статистическо бюро - Североизток, систематизираните данни за третото тримесечие на годината.

Традиционно най-висока е междинната заплата в производството и разпределението на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива - 1832 лв., и в бранша "Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения " - 1344 лв.. В държавното ръководство през интервала юли-септември са вземали по 1196 лв., а в просветителната система - по 1167 лв..

Според статистиката най-ниско платени през интервала са били наетите в интервенции с недвижими парцели - 714 лв., в административни и спомагателни действия - 731 лв., и в строителството - 745 лв..

През третото тримесечие междинната месечна заплата в Добричка област нараства с 16.5 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година и доближава 974 лв. при 1249 лв. за страната. В публичния бранш в района междинното заплащане е 1089 лв., а в частния - 938 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР