Работната група, която трябва да промени в Плана за управление

...
Работната група, която трябва да промени в Плана за управление
Коментари Харесай

Ангелкова обеща на Витоша да се строят само лифтове

Работната група, която би трябвало да промени в Плана за ръководство на „ Витоша”, цели да усъвършенства достъпа до планината за софиянци. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя беше безапелационна, че няма да се допусне безотговорно строителство в планината.

„ Планът за ръководство на „ Витоша” би трябвало да бъде променен”, с цел да могат да се подменят лифтовете и оборудванията. Там друго строителство изрично няма да има. Предвиден е извънредно непоколебим надзор и се подсигурява, че ние ще следим за това. Ние сме длъжни обаче да осигурим достъп на столичани до Витоша. Това е едно голямо благосъстояние, което не се използва”, съобщи Ангелкова пред bTV.

Ангелкова уточни, че ръководството е устойчиво, а целите се реализират. Тя даде образец с Бюджет 2019, където е заложен стопански растеж от 3,7% и ниската безработица. Тя съобщи, че изявленията на вицепремиера Валери Симеонов, във връзка с майките на деца с увреждания, са неприемливи.

„ Оставката е персонален акт, аз не мога да разясня неговите дейности. За мен е значимо да продължим да изпълняваме поетите задължения към хората с увреждания. Например, ние работим за обезпечаване на оптималната досегаемост до морските плажове. При разкриване на новите процедури за концесия на морски плажове към този момент ще слагаме като изискване за допустимост участниците да показват документално доказателство, че имат документ ISO 13009:2015” , сподели Ангелкова.

Тя разясни, че става дума за въвеждане на евростандарт, който дефинира общите условия и рекомендации към плажните оператори, предлагащи туристически и потребителски услуги, в това число за достъп на хора в неравностойно състояние.

Министърът на туризма регистрира поредна година с растеж в туризма – над 5,5 млн. задгранични туристи са посетили страната ни, а летният ни сезон бележи растеж от 3,1%.

„ Трябва да се построи спомагателна инфраструктура, с изключение на в съществуващите курорти – Пампорово, Боровец и Банско, да насочим вниманието към зимните ни курорти в Стара Планина. Там има извънредно положителни благоприятни условия и хората се надяват на това, с цел да може тези райони да пернат в икономическото развитие”, сподели Ангелкова.

Министърът на туризма съобщи, че е началото на януари ще бъде показана и демоверсията на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще свърже в действително време осведомителните регистри на местата за настаняване с Министерството на туризма, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи. " Правим мониторинг на активността, ще бъдем безкомпромисни както във връзка с осъществяването, по този начин и за спазването на периодите. Това ще и даде опция да вършим разбори на профила на екскурзианта, както и за понижаване на административната тежест”, добави министърът.

За облекчение на бизнеса ще бъде въведено и лицево различаване, посредством което бизнесът може да употребява електронните услуги, които министерството дава. Чрез тази лицева идентификация потребителите ще могат да декларират услуга, да вземем за пример молба за категоризация на място за настаняване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР