Работната група към земеделското министерство, която се занимава с изготвянето

...
Работната група към земеделското министерство, която се занимава с изготвянето
Коментари Харесай

Обещано и неизпълнено: 5 месеца няма изготвени минимални стандарти за храните

Работната група към земеделското министерство, която се занимава с правенето на минимални стандарти за храните и питателните артикули. Това стана ясно от думи на Димитър Димитров, специалист към министерството.
Очевидно не е толкоз елементарно и бързо да се решат нещата, съобщи Димитров пред bTV. Работната група към този момент изготвила оферти, имало текст, проектонаредба. Оставало обаче " да се разберем за метода, за минималните условия ", посочи специалистът и не пожела " да изрази мнение, когато работата на половина ", когато беше запитан по кое време един кренвирш ще е от месо, нагледно казано.
Припомняме, че на 30 май тази година, земеделският министър Румен Порожанов разгласи, че работната група ще е подготвена с минималните стандарти за храните до месец и половина.
Същевременно ръководителят на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев също удостовери, че няма нищо контрактувано, само че че няма метод да бъдат урегулирани единствено месните артикули от най-голям клас, защото се приготвя стандарт " екстра клас ". Вътев акцентира и, че се върви към разпоредба, която да подсигурява състава в продуктите, които влизат в избран клас. Засега няма изясненост дали с възможното въвеждане на " екстра клас " де факто ще отпадне стандарта " Стара планина ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР