Работната група към Министерството на труда и социалната политика за

...
Работната група към Министерството на труда и социалната политика за
Коментари Харесай

В МТСП приеха концепцията за новия Закон за социалните услуги


Работната група към Министерството на труда и обществената политика за подготовка на Закона за обществените услуги утвърди с огромно болшинство плана на идея на нормативния акт. Днешното съвещание беше управлявано от министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. Концепцията беше оповестена на интернет страницата на Министерството на труда и обществената политика www.mlsp.government.bg и на държавния портал www.strategy.bg в интервала 08.06 - 07.07.2018 година Концепцията беше необятно разисквана на районно равнище.

Получиха се доста отзиви и оферти, които бяха систематизирани от работната група. Концепцията има за цел да изведе главните насоки на бъдещата нормативна смяна в региона на обществените услуги. Съгласно документа новата правна наредба ще бъде развита в подтекста на три съществени цели: досегаемост на обществените услуги, качество и успеваемост на обществените услуги, интегрираност на поддръжката.

Концепцията предлага визията по главните въпроси, които ще бъдат регламентирани в Закона за обществените услуги и подзаконовата уредба към него. Сред тях са същността и главните характерности на обществените услуги, типовете снабдители, оценката на потребностите от обществени услуги, както и въпроси, свързани със основаването, планирането, даването, финансирането, договарянето/възлагането, контрола и мониторинга на обществените услуги.

Следващата стъпка е правенето на текстове на Закона за обществените услуги, чийто план би трябвало да бъде финализиран до 15 октомври.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР