Работната етика е нещо, което е много важно, ако искаме

...
Работната етика е нещо, което е много важно, ако искаме
Коментари Харесай

Дрехи, които никога не трябва да обличате на работа

Работната нравственос е нещо, което е доста значимо, в случай че желаеме да сме сполучливи в това, което вършим. Освен професионализмът и качествата ни, външният тип също е доста значим. И не приказваме за хубостта или нашата фигура, а това с какви облекла вървим на работа. Те могат да демонстрират нашето отношение към работния развой, към самата компания, която представляваме и дали сме отдадени на личната си работа. Много хора подценяват това и постоянно се обличат неуместно за работа. Това се вижда от техните шефове и сътрудници, което не приказва добре за самия чиновник. Ето някои от облеклата, които в никакъв случай не би трябвало да обличате на работа.

Не носете мръсни или смачкани облекла за работа. Със сигурност са ви назначили във компанията, в която работите, поради вашия професионализъм и умения. Това надалеч не значи, че би трябвало да пренебрегвате външния си тип, като тук приказваме за обикновени неща. Не си позволявайте да обличате облекла с петна, а в случай че се притеснявате, че може в хода на деня да се изцапате, просто си дръжте един авариен тоалет в офиса. Дрехите ви би трябвало също по този начин да са изгладени, тъй като това демонстрира, че имате отношение към вас самите и създавате положително усещане за сериозен и подреден човек, което ще трансферира това усърдие и в работата.

Не носете тесни или разголени облекла. Дълбоките деколтета, разголените плещи, транспарантните материи, късите поли не са подобаващи за офиса. Когато сте с сходен вид облекло, рискувате останалите да не гледат на вас с положително око, без значение какви умения имате в работата. Това значително се отнася за дамите, които са по-склонни да опитват с тоалетите си, само че мощният пол също би трябвало да внимава. Трудно може да се одобри добре по време на бизнес среща някой мъж да се появи с разкопчана риза, даже и отчасти. Може да е превъзходен избор за плажа и обезпечено да печели женските сърца с този тип, само че когато става въпрос за офиса, просто би трябвало да забравите за този вид.

Не носете прекомерно всекидневно работно облекло.  Дрескодът в офиса значително зависи от длъжността, която изпълнявате. Например в банките, нормално всички чиновници са с настоятелен костюми, до момента в който други специалности изискват и носенето на униформи. Трябва да сте наясно с това, още преди да започнете работа във въпросната компания, тъй като от време на време шефовете ви няма по какъв начин да създадат взаимни отстъпки. Ако смятате, че да се обличате делово за работа всеки ден е непостижимо за вас, пробвайте се да работите някъде, където позволяват по-ежедневно облекло. Тук не приказваме за тениски, скъсани дънки или къси панталони, а просто за по спортно-елегантен външен тип. Ако се затруднявате, попитайте непосредствено какво е разрешено и какво не. Това ще покаже, че полагате старания, с цел да се впишете.

Не носете тениски с щампи и обидни послания. В най-хубавия за вас случай във компанията ще разрешат да носите изчистени дънки и тениски, само че това не значи, че отново не би трябвало да се преценявате с някои условия. Гледайте деликатно надписите на облеклата си, тъй като някои от тях, колкото и добре да стоят образно, в действителност да обидни и вулгарни. Това няма да се одобри добре, а някои послания даже могат да обиден персонално ваш сътрудник.

Не се обличайте като за празненство.  Може да имате страхотни облекла и аксесоари за дискотека, само че офисът не е мястото, където да ги демонстрирате. Няма да изглеждате по никакъв начин съществено в очите на останалите, в случай че се появите с тоалет за нощен бар като кожена пола, рокля с пайети и всевъзможни други блестящи аксесоари. Може да изброяваме още, само че схванахте концепцията – за всяко нещо има време и място, не го забравяйте.

Не носете неуместни облекла. Тези красиви високи токчета може да наподобяват ужасно на краката ви, само че в случай че едвам ходите на тях и ви забавят ненужно, значи не са за офиса. Или пък в случай че страхотната рокля, която си купихте неотдавна, ви основава стеснение всякога, когато седнете или станете, тъй като се подвига, по-добре я запазете за различен случай. Наясно сме, че евентуално желаете да впечатлите сътрудниците си, само че по този начин ще изглеждате по-скоро смешни, в сравнение с стилни.

Не си слагайте прекомерно мощен парфюм. Внимавайте с количеството парфюм, което ползвате. Не желаете сътрудниците ви да не могат да дишат, когато ви приближат, нали? Освен това някои хора са доста чувствителни към аромата и това може да ги нервира. Ако работите с някой, който има страда от дихателни проблеми, може да се въздържате да носите парфюм въобще. Все отново работите в един офис и е хубаво да се преценявате един с различен и да не се натрапвате на останалите по един или различен метод.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР