Работна среща за представяне на добри педагогически практики се проведе

...
Работна среща за представяне на добри педагогически практики се проведе
Коментари Харесай

ДГ „Слънчице“ в Мездра демонстрира модерна грижа за децата

Работна среща за показване на положителни педагогичен практики се организира в ДГ „ Слънчице “ в Мездра. Пред повече от 50 души Атанаска Христова, шеф на детското заведение сподели по какъв начин сътрудниците й работят с децата в 3 педагогичен работилници. В педагогическата работилница за учители, възпитателите употребяват електронен дневник, облак за шерване на информация на всички места и когато и да е. Работилницата за родители е ориентирана към родителите на дребните ученици, които имат неповторимата опция навреме да получават информация за своето дете, когато и да е. В третата работилница за деца, вземат участие ученици от яслената и предучилищните групи. Тук те работят с платформата ENVISION. Чрез нея децата се образоват да работят с мишки, компютър и интерактивна дъска. По този метод се усъвършенства връзката сред децата, учителите и родителите.
Първоначално родителите на малчуганите са били скептични, само че в този момент след забележимите резултати изрично поддържат управлението в това начинание.
„ Много деца не работят в къщи с компютър, само че в детската градина започнаха и го вършат с огромен интерес. Децата доста се радват, че работят с компютъра, защото устройството в никакъв случай не им прави забележки- единствено намига, в случай че отговорът е неверен. Те се усещат значими и освободени в просветителния развой. Работата с мишките ги кара да бъдат изобретателни. Родителите ни поддържаха в това наше начинание, и в този момент всички сме един тим в името на нашите деца “, сподели Атанаска Христова.
Гост на презентацията бе началникът на Регионално ръководство на образованието Галина Евденова. Тя бе впечатлена от педагогическите практики, които екипът на ДГ „ Слънчице “ е въвел и сполучливо ползва.
„ Не инцидентно съм тук, тъй като бъдещето е това. Радвам се, че екипът на ДГ „ Слънчице “ е поел това предизвикателство. Ще има още сходни работни срещи, на която ще можем да покажем и на други детски градини, че няма нищо невероятно. Да, в действителност това образование изисква време, самообладание и най-много умения.
Изключително съм радостна, че в преобладаващата част от екипа на ДГ “Слънчице “ е от млади сътрудници, които в действителност имат високи цифрови компетентности и оказват помощ на децата в този цифров свят “, сподели началникът на РУО Враца Галина Евденова.
Сред гостите на мероприятието бяха представители на всички общини в област Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР