Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ

...
Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ
Коментари Харесай

Данчо Лазаров: Вероятно ще последва раздяла със Силвано Пранди, ако не се съгласи да върне тези състезатели

Работна среща с някои от членовете на УС на БФВ се състоя през днешния ден в офиса на централата, като бе обсъждано представянето на мъжкия народен тим на европейското състезание по волейбол 2019. Президентът на БФВ Данчо Лазаров съобщи пред Sportal.bg , че ще бъдат извършени диалози със селекционера Силвано Пранди, за да бъдат привлечени всички опитни и класни волейболисти на България за идната олимпийска подготовка.
" Задачата, поради която се събрахме незабавно след празничните дни и преди да е приключило Европейското състезание, беше да проучваме обстановката към българския народен тим. Констатацията е, че това беше едно не положително показване, може би едно от най-лошите за последните години от 2005-а насам, когато България не взе участие на Европейско състезание. Ние искахме да обсъдим нещата, и това направихме, по отношение на идното най-важно събитие за българския волейбол - олимпийската подготовка през януари. Бихме желали на тази подготовка България да се показа с един мощно стимулиран, добре квалифициран тим и наедно с другите да бъде в оптималната кондиция, с цел да създадем всичко допустимо тази подготовка да бъде извоювана, за което ще създадем няколко хода ", съобщи Данчо Лазаров пред Sportal.bg .

" Първо би трябвало да притеглим, би трябвало да убедим и в този народен тим би трябвало да бъдат всички състезатели, даже и тези, които Силвано Пранди освободи след VNL. Ще проведем диалог и със Силвано до какъв брой той е подготвен да работи с този тим, с тези момчета, в случай че те се съгласят да се върнат. Тоест пред нас следва една доста виновна задача. Да проведем всичките тези диалози, да проведем още едно съвещание на УС и да осведомяваме волейболната общност. Но всичко е подчинено на това да подготвим и да имаме тим, който отива да се бори за продобиване на олимпийската подготовка ", добави президентът на БФВ.

" Вероятно ще последва разлъка със Силвано Пранди, в случай че не се съгласи да върне тези състезатели. Оставете известно време да поработим върху тази тематика целия УС. Ще създадем всичко належащо да имаме тим, който да играе оптимално добре на тази подготовка и да я завоюва. Не бих се заел авансово с подобен вид, в случай че Силвано Пранди не се съгласи да върне въпросните състезатели, дали някой ще го смени. Разбира се, обсъждахме и такива разновидности, само че това ще го реши УС тогава когато създадем нужните сондажи със състезателите и със самия него. Основно аз ще имам задачата да беседвам със състезателите, Любо Ганев и той пое подобен ангажимент, Борислав Кьосев също. Имаме задоволително допирни точки до състезателите и до старши треньора ", продължи 76-годишният началник на родния волейбол,.

" Не бих коментирал кой с каква диагноза е, кой я е сложил. Не е редно да се вършат такива мнения. Ние преглеждаме нещата от спортно-техническа позиция, да създадем изискванията да се построи един тим, който отива да завоюва олимпийската подготовка. Вие всички видяхте, че България беше единствено на една крачка от спечелването на квалификацията във Варна. Така, че явно нашият тим има капацитет и би трябвало да го осъществяваме. Точно това е разочароващото, че не успяхме да го осъществяваме на Европейското състезание ", добави Данчо Лазаров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР