Работна среща по покана на директора на ОД МВР Враца

...
Работна среща по покана на директора на ОД МВР Враца
Коментари Харесай

Кметове на общини се срещнаха с ръководството на полицията във Враца

Работна среща по покана на шефа на ОД Министерство на вътрешните работи Враца старши комисар Янко Янколов беше извършена през днешния ден в постройката на полицията в града. Кметове на общини и техни заместници разискаха с управлението на регионалната дирекция осъществяването на взаимни действия по защитата на публичния ред и сигурността по пътищата.
Старши комисар Янко Янколов благодари на отзовалите на срещата общински ръководители и ги прикани срещата да премине в спорен формат, в който да бъдат прегледани проблемите на локалната сигурност - битова престъпност, публичен ред и пътна сигурност, съдействието сред полицията и локалната власт в област Враца.
Представителите на общини срещнаха управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, с подхванатите от страна на локалните управи ограничения, свързани с идния зимен сезон и взаимоотношението с полицейските органи по места. Разгледани бяха проблематични моменти в придвижването по пътищата, присъщи за зимния сезон, като бяха набелязани ограничения за недопускане на сходни обстановки в идната зима. Изнесена беше информация за видеонаблюдението в съответните селища, като и двете страни акцентираха нуждата от разширение на към този момент съществуващата система за видеонаблюдение, която доста подкрепя органите на Министерство на вътрешните работи за навреме откриване на закононарушения. Представителите на общините изрекоха удовлетворение от наложената към този момент процедура, мобилни екипи от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи да посещават по график дребните обитаеми места, както и постоянно провежданите профилирани полицейски интервенции в дребните обитаеми места.
Началникът на отдел „ Охранителна полиция “ комисар Атанас Петков направи къс доклад за работата на полицейските чиновници по места, и отговори на съответни въпроси от общините.
От страна на „ Пътна полиция “, старши контрольор Янко Харалампиев изнесе данни за ограниченията, които ползват пътните служители на реда в напъните им за понижаване на пътнотранспортния травматизъм.
На срещата участваха началниците на всички районни полицейски ръководства в област Враца.
Старши комисар Янко Янколов благодари на участниците в работната среща, като акцентира, че мненията и рекомендациите които бяха изказани, ще се вземат под внимание от управлението на ОД Министерство на вътрешните работи Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР