Работна карта с обозначените повредени при дърводобив пътища до селата

...
Работна карта с обозначените повредени при дърводобив пътища до селата
Коментари Харесай

В Кюстендилско правят работна карта на разрушените при дърводобив пътища

Работна карта с обозначените развалени при дърводобив пътища до селата и махали в Кюстендилско изготвят локалните управляващи. Многобройни са сигналите от кметове в региона, че след привършване на сечта, защото компаниите не възвръщат унищожените пътища.

Освен унищожени терени, след дърводобивните компании се появяват нерегламентирани сметища, след което кметовете в съответните землища отнасят санкция от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Работната карта ще откри и ще принуди дърводобивните компании да възвръщат пътищата, посочи Кирил Иванов -  шеф оперативна група в полицейското ръководство в Кюстендил:
" За момента имаме сигнали за повредени пътища от компаниите, които добиват дървесина основно в обищна Треклен. В селата се знаят кой са и махалите, тъй че в тази връзка ще бъде създадена работна карта, която ще има период. Постепенно ще откриваме компаниите и в случай че може по някакъв метод да им влияем като приключат работата в обекта, пътищата до махалите да бъдат възобновени. Ако би трябвало след всяко привършване на обекта и кой по какъв начин си извози компанията - пътят ще се снима ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР