Работна група, водена от Заместник - кмета на Банско Ивайло

...
Работна група, водена от Заместник - кмета на Банско Ивайло
Коментари Харесай

Турската община Ерзурум и Банско ще работят заедно в сферата на туризма и енергийните проекти

Работна група, водена от Заместник - кмета на Банско Ивайло Ръхов, посети турската община Ерзурум на 26-29 август.

В Ерзурум бяха извършени диалози с кмета на общината - Мехмед Секмен, Областния шеф - Окай Мемиш, както и с основния секретар на Агенция за развиване на североизточна Анадола проф. доктор Осман Демирдьоген, оповестиха от пресцентъра на Община Банско. Визитата на работната група е продължение на съществуващия отличен разговор сред двете общини. Във фокуса на диалозите бе реализацията на взаимния план, стартирал на 15.01.2019г. Проведе се и встъпителна среща по плана, на която бяха разисквани тематики свързани с преимуществата на двете общини в туризма, както и с опциите за въвеждане на възобновими източници на сила и усъвършенстване на разноските.

Предстои да бъде извършено и изследване на енергийните практики в двете общини за пресмятане на разноските за слънчеви енергийни системи и интервала на връщане на вложенията, които могат да бъдат открити в Ерзурум и Банско. Това изследване ще дефинира дали има такива проучвания в и към района, както и социално-икономическото им състояние.

Това действително би диверсифицирало енергийните източници в двете общини и би довело до усъвършенстване на разноските за обществената инфраструктура. В рамките на плана следва да се проведат двустранни ски надпревари в Банско и Ерзурум, чиято цел е да се увеличи осведомеността на обществеността във връзка с възобновимата сила, опазването на околната среда, изчерпването на естествените запаси, зелената среда и повишение на екологичното съзнание измежду необятна публика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР