Работна група с участието на служители от Общински паркинги и

...
Работна група с участието на служители от Общински паркинги и
Коментари Харесай

Променят общинска наредба заради недостиг на инвалидни паркоместа в синята зона във Варна

Работна група с присъединяване на чиновници от " Общински паркинги и синя зона " приготвят предложение до Общинския съвет във Варна за промени в Наредбата за организация на придвижването. Това се постанова за възстановяване на услугите и достъпността на хората с трайни увреждания, и предвид на постъпили съответни оферти и сигнали от обществеността, заяви шефът на " Общински паркинги и синя зона " Младен Иванов.

Поводът да го потърсим за коментар от Moreto.net е, че от известно време хората с трайни увреждания, паркирали на постоянно (не инвалидно) паркомясто в синята зона във Варна, към този момент се глобяват. Потърпевшите настояват, че се постанова да паркират на постоянни места, защото инвалидните са незадоволителни и са заети. До напълно скоро обаче наказания не е имало, и хората са паркирали до 3 часа гратис, само че към този момент им се слагат скоби.

Шефът на синята зона Младен Иванов, не отговори на въпроса на Moreto.net от по кое време е почнало санкционирането при сходни случаи, само че косвено уточни, че съгласно общинската разпоредба тази глоба е трябвало да бъде налагана още през цялото време.

Какви ще бъдат възможните промени, които се готвят също не стана ясно. Дали ще бъдат увеличени инвалидните места, или на инвалидите ще бъде позволено да паркират гратис и на постоянни места, следва да стане ясно.

" Режимът за преференциално паркиране на коли, пренасящи хора с трайни увреждания, е регламентиран в " Наредбата за организация на придвижването на територията на Община Варна ", призната с решение на Общински съвет - Варна. В нея се показва, че на паркингите, общинска благосъстоятелност - открити, покрити, подземни, многоетажни и от разбъркан тип, се обезпечават избран брой места за преференциално паркиране на ППС, пренасящи хора с трайни увреждания. Избраните места са с допустимо най-хубав достъп от входовете и методите към тях и се отбелязват с пътен знак, маркировка с изобразен интернационалния знак.

В " Синя зона " също са обезпечени избран брой обозначени места за преференциално паркиране на коли, пренасящи хора с трайни увреждания, без възнаграждение до 3 часа за паркиране. Този вид паркиране се удостоверява посредством показване на лична карта, която предстои на образен надзор от чиновниците на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона ". От началото на работа на " Синя зона-център " длъжностни лица на предприятието правят инспекции за съблюдаване на разпоредбите в зоните с режим на краткотрайно паркиране. В осъществяване на отговорностите си чиновниците установяват разнообразни по своето естество нарушавания, като на нарушителите се сформират констативни протоколи и насилствени административни ограничения - слагане на " скоба ", според наредбата ", уточни Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР