Работна група с участието на пенсионно-осигурителните дружества подготви концепция, с

...
Работна група с участието на пенсионно-осигурителните дружества подготви концепция, с
Коментари Харесай

Плащането на пенсиите от частните фондове ще е...

Работна група с присъединяване на пенсионно-осигурителните сдружения приготви идея, с която се регламентира изплащането на пенсиите от спомагателното наложително пенсионно обезпечаване. 15-и януари е срокът, в който работодателските и синдикалните организации би трябвало да дадат мненията си по него. Един от разногласията с страната е наследяването на пожизнените пенсии.

18 години след старта на пенсионната промяна се дискутира правилник за изплащането на пенсиите от частните фондове, в които родените след 31-и декември 1959 година българи наложително се обезпечават.

Масовото заплащане на такива пенсии се чака да стартира от 2021-а година.

Предвижда се хората да избират сред три пенсионни продукта – еднократна сума, която да се заплати едновременно или разсрочено, пожизнена пенсия, която се изплаща, в случай че месечното заплащане на спомагателна пожизнена пенсия е над 20% от минималната пенсия за стаж и възраст, а третият вид са по този начин наречените "програмирани тегления “, в случай че месечното заплащане на пожизнената пенсия за напреднала възраст е сред 20 и 50 на 100 от минималната пенсия за стаж и възраст, заяви БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР