Работна група от Университета по архитектура строителство и геодезия обследва

...
Работна група от Университета по архитектура строителство и геодезия обследва
Коментари Харесай

Поне месец и половина ще отнеме ремонтът на моста на "Струма"

Работна група от Университета по архитектура строителство и геодезия обследва провалите по колоните на моста на автомагистрала " Струма " след пожара предходната седмица.

" Изпитванията започнаха. В общи линии ние имаме за задача, както се споделя, да сложим диагнозата на болния, след което тези данни от извършените изпитвания ще бъдат предоставени на проектантите на мостовото оборудване, които ще подхващат своите градивни ограничения за възобновяване на плановата носимоспособност, надеждност и продължителност ", изясни пред БНР инж. Димитър Назърски, член на работната група.

Той показва, че има няколко колони, на които бетонът и армировъчната стомана са наранени по-тежко от пожара. " Очевидно температурата е предходна 800 градуса. За благополучие в гредовата система на моста това топлинно влияние е по-слабо, само че въпреки всичко и там ще продължим да изследваме ", добавя специалистът.

Пораженията върху моста са най-големи в колоните по посока Кулата. Според Назърски ремонтът ще отнеме най-малко месец и половина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР