Работна група от учители, директори, университетски преподаватели, експерти от МОН

...
Работна група от учители, директори, университетски преподаватели, експерти от МОН
Коментари Харесай

Екип от образователни експерти, учени и работодатели подготвят визията на нов тип учебни програми

Работна група от учители, шефове, академични преподаватели, специалисти от МОН и представители на работодателските организации в системата на образованието създава визия за нов вид образователни стратегии, ориентирани към създаване на компетентности и умения за живота измежду учениците.

„ И в този момент в нашето законодателство има текст, че образователните стратегии са компетентностно насочени. Необходимо е обаче ние да ги преструктурираме въз основата на избрани правила, с цел да ги създадем по-рамкови и по-адаптивни “, съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. По думите му в дълготраен проект това ще увеличи освен представянето на българските възпитаници на проучвания от вида на PISA, само че и ще ги приготви доста по-добре за живота и за реализацията им на пазара на труда.

„ Това ще е дълъг развой, който би трябвало да се основава на традициите в българската система. Затова и първата ни задача е да се изготви документ, който разказва структурата и правилата, на които ще са конструирани новите образователни стратегии. Целта е те да бъдат основа на едно по-практично обучение, ориентирано към реализиране на цели за създаване на умения, а освен за възпроизвеждане на познания “, уточни министър Цоков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР