Работна група от представители на медиите, юристи и народни представители

...
Работна група от представители на медиите, юристи и народни представители
Коментари Харесай

Направиха работна група за финансирането на обществените медии

Работна група от представители на медиите, адвокати и народни представители до един месец би трябвало да приготви оферти за промени в Закона за радиото и малкия екран. Това стана ясно на среща с депутати от Комисията по просвета и медии в Народното събрание.

Сред членовете на работната група са генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, представители на Българското национално радио и на частни медии, измежду които Нова телевизия и bTV, Асоциацията на радио и телевизионните оператори и Съвета за електронни медии.

Българска национална телевизия ще бъде хазаин на първата среща идната седмица.

Шефът на отрасловата комисия Вежди Рашидов уточни, че законът е стар и са нужни промени, с цел да могат медиите да бъдат по-гъвкави и атрактивни.

Вежди Рашидов - ръководител на Комисията по просвета и медии в Народно събрание: Трябва да намерим лостове положителни, които да опазят свободата на словото, тъй като всички желаем тази независимост да я има. Законите, които ще изработите или планът за закон, би трябвало да даде опция да подсигурява точно свободата на медиите, тяхното разрастване, и тяхната по-добра работа, съобразена с времето, в което живеем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР